FETAB’dan tanıtım atağı

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği (FETAB) Fethiye’nin daha iyi tanıtılması amacıyla çalışmalara hız verdi.FETAB ilk olarak Fethiye’nin marka olması için Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile temasa geçip,...

FETAB’dan tanıtım atağı

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği (FETAB) Fethiye’nin daha iyi tanıtılması amacıyla çalışmalara hız verdi.

FETAB ilk olarak Fethiye’nin marka olması için Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile temasa geçip, Fethiye’ye bir heyet gelmesine öncü oldu. Fethiye’ye gelen heyet, Kaymakam Ekrem Çalık’ı ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. FETAB Başkanı Osman Otgöz ile birlikte Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü’nden Yabancı Masa Uzmanları Tolga Yılmaz, Aysun Arslan ve Pınar İmga Yatırım İşleri Genel Müdürlüğü Kültür Turizmi Uzmanı Cemal Demirci’den oluşan tanıtım heyeti Kaymakam Ekrem Çalık’ı ziyaret etti.

Fethiye’nin turizmde marka olması amacıyla tanıtımın daha iyi yapılabilmesi için Turizm Bakanlığı’ndan araştırma ve tanıtım çalışmaları yapmak üzere Fethiye’ye gelen heyet adına açıklamada bulunan Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü’nden Yabancı Masa Uzmanları Tolga Yılmaz; “Fethiye’nin turizm tanıtımında neler yapılabilir? Bu konuda uzman arkadaşlarla Fethiye’ye geldik. Burada idari amirler, turizmle ilgili kurum ve kuruluşlar ile sektör temsilcilerinden alacağımız bilgiler doğrultusunda hazırladığımız raporu Genel Müdürümüze ulaştıracağız. İnşallah çalışmalar sonucunda Fethiye’yi daha iyi tanıtırız. Şu an çalışmalara start verdik. Yapacağımız Çalıştay sonrası tüm tanıtım bilgileri oluşacak. Sektör temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşlar ile devlet bu konuda ortak çalışmalar yapılacak” dedi. FETAB Başkanı Osman Otgöz de; “Ben bayramdan önce Turizm Bakanlığı’na gittim. Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Bey ile görüşmelerimiz oldu. Fethiye’ye ne yapabiliriz? Konusunda görüşmelerimizde Bayramdan sonra Fethiye’ye bir heyet gönderilmesi gerektiğini söyledi. İlk olarak İlgili Kurum ve kuruluşları ziyaret ettikten sonra sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirip, Fethiye’nin altyapısının ne olması gerektiğini, markalaşma konusunda nasıl bir yol izleneceği konusunda yol haritası çizmek için heyet Fethiye’dedir” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tanıtım konusunda yapılacak çalışmalar kapsamında bilgi alış verişinde bulunmak üzere gelen heyete teşekkür ederek; “Şu anda Fethiye sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi, değerleriyle zaten bir marka olduğunu ifade edebiliriz. Ancak bu sahip olduğu değerleri paketleme ve sunma olayı çok önemlidir. Bu konuda Tanıtma Genel Müdürlüğü hem sektöre yol gösterme, hem de kaynakları kullanma yönünden fayda sağlar diye düşünüyorum. Fethiye’nin şu anda 45 bin yatak kapasitesi vardır. Bunlar daha çok butik otel tarzında. Fethiye’nin sahip olduğu bu değerler sadece turizm değerleri değil. Tarımda da ciddi üretim potansiyeli var. Mesela Fethiye’nin domatesi Antalya domatesi diye satılıyor. Üretim, kapasite bol ama tanıtımda sıkıntı var. Bu da küçük ölçekli bir sanayi kurulmasıyla ve burada üretilen ürünlerin markalaşmasıyla giderilebilecek bir sorundur. Burada Turizm Bakanlığı’nın ciddi desteklerine ihtiyacımız var. Burada hizmet veren sektörlerin desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda arkadaşlarımızın yapacak olduğu çalışmalar Bakanlığımıza olduğu kadar bizlere de yol haritası olacak. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.