Festival Uyuyan Güzel ile devam ediyor

1 Ağustos 2017 Salı akşamı seyirciyi büyülü bir gece bekliyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, beyaz Rus balesi “Uyuyan Güzel”i Piyotr İlyiç Çaykovski’nin eşsiz müzikleri eşliğinde sahneliyor. Teknik ve estetik açıdan...

Festival Uyuyan Güzel ile devam ediyor

1 Ağustos 2017 Salı akşamı seyirciyi büyülü bir gece bekliyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, beyaz Rus balesi “Uyuyan Güzel”i Piyotr İlyiç Çaykovski’nin eşsiz müzikleri eşliğinde sahneliyor. Teknik ve estetik açıdan bale repertuvarının en önemli eserlerinden biri kabul edilen eseri, İstanbul Bale Başkoreografı Ayşem Sunal Savaşkurt, Marius Petıpa koreografisi ile sahneye uyarladı.

Müzik, dekor ve kostüm ve koreografisiyle seyirciye bir masal dünyasına kapılarını açan eserin konusu, bir Avrupa masalından esinlenerek Charles Perrault tarafından oluşturuldu.

Dekor Tasarım Adnan Öngün, Kostüm Tasarım Çimen Somuncuoğlu, Işık Tasarım Önder Arık,

Prenses Aurora Gizem A. Tuncay, Prens Florimund, Melih Mertel, Carabosse, M. Nuri Arkan.

Festival, Rusya’dan katılan ünlü Bolşoy Balesi baş dansçılarından Svetlana Zakharov’un kurduğu “Svetlana ZakharovSolo Dans Projesi” isimli topluluğun, 7 Ağustos 2017 Pazartesi akşamı, üç farklı eserden oluşan “Amore” adlı performanlsarı ile sürecek.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.