Festival 1.8 milyon Euro getirdi

Bodrum dans Kulübü tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Bodrum Dans Festivali’ne katılan yabancı ülke dansçıları Bodrum’a 1 milyon 800 bin Euro döviz bıraktı.Bodrum Belediyesinin destekleriyle Bodrum...

Festival 1.8 milyon Euro getirdi

Bodrum dans Kulübü tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Bodrum Dans Festivali’ne katılan yabancı ülke dansçıları Bodrum’a 1 milyon 800 bin Euro döviz bıraktı.

Bodrum Belediyesinin destekleriyle Bodrum Dans Kulübü tarafından Mayıs ayı sonunda düzenlenen 15. Uluslararası Bodrum Dans Festivali, Komite Başkanı Fatih Özvezneci festivalin her geçen yıl katılımcı ülke sayısındaki artışın Bodrum ekonomisine de olumlu katkı sağladığını açıkladı. 28 ülkeden oluşan çok uluslu bir ekip tarafından organizasyonu gerçekleştirilen ve bu yönü ile Avrupa tarihindeki ilk ve tek festival olan Uluslararası Bodrum Dans Festivali, 2012 yılından beri Unesco kültürel etkinlikler listesinde yer alıyor.

Katılım arttı

Festival Komitesi Başkanı Fatih Özvezneci, tarihte ilk kez çok uluslu bir ekip tarafından organize edilen Uluslararası Bodrum Dans Festivali’nin hazırlık ekibinde 2012 yılında on dört, 2014 yılında yirmi dokuz ülke yer almış, son iki yıl içinde organizasyon ekibine katılan ülke sayısında yüzde 207 artış sağlandığını anlattı. AB Bakanlığının desteğiyle Avrupa’nın tüm ülkeleri Uluslararası Bodrum Dans Festivali’ni hazırlamak için 2014 yılında Bodrum’da bir araya geldiğini anlatan Özvezneci, sözlerini şöyle sürdürdü: "2014 yılı organizasyon ekibi 39 yabancı ve 81 kişilik Türk ekipten oluşmuştur. 28 ülkenin yer aldığı çok uluslu organizasyon ekibi tarafından hazırlanan tarihteki ilk festival olan Uluslararası Bodrum Dans Festivali, bu başarısı ile son 3 yıldır olduğu gibi 2015 yılında da UNESCO Kültürel etkinlikler listesine girmeye hak kazanmış, UNESCO logosu kullanan ülkemizdeki ender organizasyonlardan biri olmuştur. 2012 yılında festivale gösteri yapmak için gelen yabancı ülke grupları 2012 yılında 9 ülkeden 123 dansçı iken, 2014 yılında 14 ülkeden 405 dansçıya ulaşmış, son 2 yıl içinde festivale katılan yabancı ülke sayısında yüzde 329 artış sağlanmıştır. Gösteri yapmak için gelen gruplar kendi uçak biletlerini ve 1 hafta süresince otel ve yemek masraflarını kendileri karşıladıkları için Bodrum ve ülke ekonomisine de hatırı sayılır miktarda katkı sağlamışlardır.”

405 dansçı katıldı

Festival Komite Başkanı Özvezneci, festivale katılan uluslararası ve ulusal grupların tamamının festival süresince ulaşım, konaklama ve yemek masraflarını kendilerinin karşıladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizmden geçimini sağlayan esnafa maddi ve manevi maksimum fayda sağlanmasıdır. 2014 yılında gerçekleşen festival için Avrupa’dan 405, ulusaldan 638 dansçı gelirken eş dost ve akrabalardan oluşan 2 bin kişilik bir izleyici kitlesini de beraberlerinde getirmişlerdir. Toplam 3 bin kişiyi geçen bu grupların ulaşım, bir hafta süresince otel, yemek ve alışverişlerinden Bodrum’a 1 milyon 800 bin Euro döviz bırakmışlardır. 15. Uluslararası Bodrum Dans Festivali’ni Bodrum’a kazandırmamızda bize destek olan başta Bodrum Belediyesi olmak üzere AB Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve tüm sponsorlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.”

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.