FADIL’DA HASAT COŞKUSU YAŞANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Muğla Valiliği tarafından desteklenen projeler kapsamında Lavanta hasadı ve Muğla ilinde yetiştiriciliği yapılan Ata Tohumlarından Kale Biberi hasadı Menteşe İlçesinin Fadıl mahallesinde gerçekleştirildi.Fadıl...

FADIL’DA HASAT COŞKUSU YAŞANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Muğla Valiliği tarafından desteklenen projeler kapsamında Lavanta hasadı ve Muğla ilinde yetiştiriciliği yapılan Ata Tohumlarından Kale Biberi hasadı Menteşe İlçesinin Fadıl mahallesinde gerçekleştirildi.

Fadıl Mahallesinde üretimi yapılan Lavanta ve Kale Biberi hasat etkinliğine AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Menteşe Ziraat Odasını temsilen Ali Doğan ve mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu törende ilk konuşmayı üretici ve Fadıl Mahalle Muhtarı Halil Orhan yaptı. Desteklerinden dolayı Bakanlığa, Muğla Valiliğine ve İl Müdürlüğüne teşekkür eden Orhan; Fadıl Mahallesinde sulama sorunu yaşadıklarını ancak yeterli tarım alanlarının bulunduğunu ve bu alanlarda Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliği yaparak Muğla tarımına katkı sağlayacaklarını belirtip, memnuniyetlerini dile getirdi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak konuşmasında Menteşe İlçesinde  yetiştiriciliği çok uzun yıllardır üretimi yapılan Ata tohumlarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek; “İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüğümüz kırsal mahallelerimizde de tarımsal projelerimizi yürütüyor. Bitkisel üretim adına Fadıl gibi merkeze uzak mahallelerimiz için Tarımsal projeler üretmeye devam edeceğiz. Mesafe dikkate alınmadan Muğla’nın her mahallesine hizmet götürmek bizim amacımız. Çevre mahalleler ile birlikte Fadıl dâhil 5 Mahalle için eğitim çalışmalarımız, gece gündüz fark etmeden sürecek ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

1.3 MİLYON ATA TOHUMU VE FİDESİNİ TOPRAKLA BULUŞTURDUK

Ayrıca Lenox ve Yem Şalgamı Dağıtım projesi, Itri Tıbbi ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ile 1963 ten Bugüne Ulusal Tohum Gen Bankasında Sofraya Yerli ve Milli Çeşit Sebze Projesinden bahseden Saylak, projeleri berber yürütülen üreticilere de teşekkür etti.

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan konuşmasında; “Bugün burada hasadı yapılan Lavanta ve Fadıl Biberi’nin hasadınınüreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Muğla Tarımında başarılı işlere imza attık ve üreticimizin yanında olarak Muğlalı Çiftçimizin hak ettiği yere gelmesi adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.Gökcan;”Bir Menteşeli olarak kırsalda kalan tüm mahallerimizin tarımsal olarak hak ettiği yere gelmesi için gerekli desteği vereceğiz. Son iki yılda 13 İlçedeki çiftçilerimize 356 Milyon lira destek sağlanmıştır ve desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Lavanta Bahçesinde ve Biber bahçesinde hasat yapılarak etkinlik son buldu.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.