Fabrikanın açılışını Boğa yaptı

Önceki gün Milas’ta sanayi açısından hareketli günler yaşandı. 90 kişiye iş imkanı veren Bodrum Boru fabrikasının açılışı yapılırken Milas Sanayi ve Ticaret Odası ise Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçişinde büyük...

Fabrikanın açılışını Boğa yaptı

Önceki gün Milas’ta sanayi açısından hareketli günler yaşandı. 90 kişiye iş imkanı veren Bodrum Boru fabrikasının açılışı yapılırken Milas Sanayi ve Ticaret Odası ise Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçişinde büyük emeği geçen Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa onuruna yemek düzenledi.

Milas’ta kurulan Bodrum Boru Fabrikasının açılışını AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa yaptı. Açılışa Muğla Valisi, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü ve eski Milletvekili Fevzi Topuz ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı

Açılışta bir konuşma yapan Ali Boğa; Cumhuriyetin ilk yıllarında tüm yatırımları devletin yaptığını, ancak artık bu durumun tamamen değiştiğini, devletin sadece altyapı sağladığını ve yatırımcının önünü açtığını söyledi. Artık gerçek vatanseverliğin ülkesine kalıcı yatırımlar yapmak olduğunu söyleyen Boğa, her şartta ülkesine yatırım yapan, iş imkanı sağlayan bu insanların birer kahraman olduğunu söyledi.  Bu tür fabrikaların üreteceği alt yapı malzemeleri ile yüzyıllık altyapıların kurulacağı ve dünyanın her yerinden gelen turistlerin gıpta edeceği, iki de bir yaz boz tahtası olmayan bir şehirleşmeye gidileceğini ifa eden Boğa, “Muğla bu alt yapıya layık” dedi.

Yatırıma teşvik

Ayrıca Bodrum Boru ortaklarıyla bölgedeki işadamlarını bir araya getiren ve birlikte yeni yatırımlar yapmalarını isteyen Boğa; bölgenin ve Türkiye’nin balık kralı iş adamı Orhan Kılıç’ı ziyaret ederek yatırımcı ve müteşebbisin şevkini kıran mahalli idarelerin uygulamaları  hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Orhan Kılıç yeni yatırımların ruhsatlandırma aşamasının çok yavaş işlediğini, yatırım şevklerinin kırıldığını ifade ederek Belediyelerce etik kurullarının hala oluşturulmadığını ve daha çok yatırım, daha çok üretim ve istihdamın bölge idarelerince engellendiğinden yakındı.

Muğla’ya büyük hizmetler

Bürokratlığı döneminden itibaren Muğla’ya hizmet ettiğini, kapısını herkese açık tuttuğunu ifade eden Boğa; milletvekili olduktan sonra ise 50 yıllık projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Muğla’nın 50 yıldır çözülemez sorunlarını çözdüklerini anlatan Ali Boğa, “Girme Barajı dediler girdik, kimse yapamaz dediler Boğalar Seki Barajını yapıyoruz. Paralı tünel olmaz dediler, Göcek Tüneli’nin bedava geçilecek olan ikincisini yapıyoruz. Körfezlerimizi kirleten dereleri ıslah ettik. Muğla’nın dört yanını modern yollarla donattık.Durmaksızın bu hizmetlere devam ediyoruz. “diye konuştu.

Bafa’ya özel çalışma

Son zamanlarda eylemlerle gündeme gelen Bafa konusunda da çağrı yapan Boğa; Bafa gibi önemli bir varlığın eylemlerle gündeme gelmemesi gerektiği söyleyerek, eskiden Bafa nasıldı, gelecekte nasıl olmalıdır sorusunun cevabının aranacağı bir çalıştay önerisinde bulundu. Ticaret Odası, Üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lardan bu konuda rapor isteyen Boğa, “Bu raporlar sonucunda gerekirse bir çalıştayla bu işe son noktayı koyalım ve Bafa’nın geleceğini birlikte belirleyelim, bir strateji ve eylem planı yapalım.” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.