Ezeli rekabet Kürek’te de sürüyor

Büyükler Türkiye Kürek Yarışları’nın ilk etabı Köyceğiz ilçesinde gerçekleşti. Yarışlarda Erkeklerde Galatasaray, Kadınlarda ise Fenerbahçe üstünlük sağladı.Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler...

Ezeli rekabet Kürek’te de sürüyor

Büyükler Türkiye Kürek Yarışları’nın ilk etabı Köyceğiz ilçesinde gerçekleşti. Yarışlarda Erkeklerde Galatasaray, Kadınlarda ise Fenerbahçe üstünlük sağladı.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonasının ilk ayağı Muğla’nın Köyceğiz Gölünde tamamlandı. İki gün süren yarışlarda kadınlarda Fenerbahçe, erkeklerde Galatasaray, Deniz Küreği’nde Sinop Karadeniz Yelken ve Federe Üniversite Kulüpler Kadınlar kategorisinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi birinciliği elde etti.

7-8 Mart tarihleri arasında süren yarışların son gününde düzenlenen kupa ve madalya törenine Vali Amir Çiçek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve Küret Federasyonu temsilcileri katıldı. Kupa ve madalya töreninde konuşan Vali Çiçek, Muğla’nın önemli bir turizm ve tardım kenti olmasının yanında, su sporları açısından da çok önemli merkezlere sahip olduğunu söyledi. Çiçek, “Köyceğiz gölü su sporlarına müsait bir gölümüz. Kürek ve kano en önemlisi. Türkiye Kürek Şampiyonasının 1. Ayağının Köyceğiz’de yapılması bizim için çok önemli. Bu faaliyet ile yetinmek istemiyoruz. Uluslar arası şampiyonaların da yapılmasını hedefliyoruz. Bunu yaparken, yetkililerden ne gibi eksiklerimiz var bunları da ortaya koymak istiyoruz. Biz bu sporun gelişmesine destek vermek istiyoruz. Bodrum’da Yelken, Fethiye’de bisiklet, Köyceğizden de bir kürek ve kano şampiyonaları düzenlemeye başladık. Bunlar yeterli mi değil. Yeter ki sporcularımız uluslar arası yarışlarda başarı elde etsin, Türk Bayrağı’nı dalgalandırsın ve İstiklal Marşı’mızı söyletsin. Biz bu imkânlarımızı sizlere seferber ederiz” dedi.

İki gün süren Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonasının birinci etabında Deniz Küreği dalında Sinop Karadeniz Yelken birinci, İznikspor ikinci ve Beşiktaş üçüncü, Federe Üniversite Kulüpler Kadınlar kategorisinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ikinci, Kadir Has Üniversitesi üçüncü oldu. Federe Üniversite Kulüpler erkeklerde ODTÜ birinci, Bogaziçi Üniversitesi ikinci, Kadir Has Üniversitesi üçüncü oldu.

Kulüpler bazında ise kadınlarda Fenerbahçe birinci, Galatasaray ikinci ve Sakarya Gençlik üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde ise Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci ve Fenerbahçe B üçüncü oldu. Takımların kupa ve sporcuların madalyaları Vali Amir Çiçek ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.