Ezan sesinden etkilendi Müslüman oldu

3.5 yıl önce duyduğu ezan sesinden etkilenince İslamiyeti ve Müslümanlığı araştırmaya yönelen Alman öğretmen Fethiye’de Müslüman oldu. 3.5 yıl süren araştırmaları sonucu Müslüman olmaya karar veren Arianne Plangger Fethiye...

Ezan sesinden etkilendi Müslüman oldu

3.5 yıl önce duyduğu ezan sesinden etkilenince İslamiyeti ve Müslümanlığı araştırmaya yönelen Alman öğretmen Fethiye’de Müslüman oldu. 3.5 yıl süren araştırmaları sonucu Müslüman olmaya karar veren Arianne Plangger Fethiye Müftülüğünde düzenlenen İhtida töreni ile şahadet getirerek Müslüman oldu ve “Candan” ismini aldı.

Haber Merkezi

Fethiye ilçesine tatile gelen alman kadın öğretmen etkilendiği ezan sesinden sonra İslamiyet'i araştırıp Müslüman oldu. Hak dini İslamiyet’i seçen Alman kadın ‘Candan’ ismini aldı.Alman vatandaşı Arianne Plangger (38) Fethiye Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida töreninin ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Almanya vatandaşı, Arianne Plangger, İslamiyet’i araştırdığını, özellikle ezandan etkilendiğini ve Müslüman olamaya karar verdiğini söyledi.

Yaklaşık 3,5 yıl İstanbul’da öğretmenlik yapan ayrıca Endonezya ve Amerika’da da öğretmenlik mesleğini sürdüren , Arianne Plangger 1998 yılında Endonezya’da İslamiyet’i tanımaya başladığını, ardından İstanbul’da 3,5 yıl öğretmenlik yaptığını, ezan sesinden etkilenince İslamiyet’in kendisine yakın geldiğini belirtti. Almanca Kuran-ı Kerim okuduktan sonra İslam dinini geçmeye karar veren Arianne Plangger Fethiye Müftülüğü’ne başvurarak Müslüman oldu. Müftü Vekili Ahmet Karagöz’ün eşliğinde yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getiren Alman Arianne Plangger için Kuran-ı Kerim okundu. Müftü Vekili Ahmet Karagöz de dua da bulundu. Almanca Kuran-ı Kerim ve İslamiyet’i anlatan kitaplar hediye edilen Arianne Plangger’e ihtida belgesi de Müftü Vekili Ahmet Karagöz tarafından sunuldu.

Müftü Vekili Ahmet Karagöz, “Alman öğretmen araştırmaları sonucu Müslüman olmuştur. Kendi isteğiyle ihtida töreni düzenledik. Candan ismini aldı. Bu kardeşimizi de Allah bütün Müslümanların yolundan ayırmasın” dedi.

Canan ismini alan Alman öğretmen Ariane Plangger, Almanya’nın Köln şehrine yerleştiğini, daha önce Endonezya ve İstanbul’da öğretmenlik yaptığını belirterek, “İslamiyet’i Endonezya’da tanıdım. İstanbul’da ezan sesinden etkilendim. İslamiyet bana çok yakın geldi. Almanca Kuran-ı Kerim okudum. Şimdi Müslüman gibi yaşayacağım” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.