Evlerinin yıkılışını gözyaşları ile seyrettiler

Fethiye’de evi bir başkasına ait tapulu arazi içerisinde kaldığı için Mahkeme kararı ile evi boşaltılan ve yıkılan 5 çocuklu bir aile sokakta kalınca bu aileye mahalle muhtarı ve komşuları sahip çıktı. Aile evlerinin boşaltılmasını...

Evlerinin yıkılışını gözyaşları ile seyrettiler

Fethiye’de evi bir başkasına ait tapulu arazi içerisinde kaldığı için Mahkeme kararı ile evi boşaltılan ve yıkılan 5 çocuklu bir aile sokakta kalınca bu aileye mahalle muhtarı ve komşuları sahip çıktı. Aile evlerinin boşaltılmasını ve yıkılmasını ise çaresiz bir şekilde gözyaşları içerisinde izledi. 

Yıllar önce Fethiye’nin Karagedik mahallesine ev yaparak yaşamını sürdürmeye başlayan Ramazan Ateş ve ailesi bundan 8 yıl önce evlerinin bulunduğu alanının başkasına ait tapulu arazi olduğunu öğrendiler. Arazi sahibinin mahkeme kararı ile tahliye edilen ev Fethiye İcra Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde eşyalar boşaltıldıktan sonra iş makineleri ile yerle bir edildi. Eşyalarının boşaltılmasını ve evlerinin yıkımını gözyaşları içerisinde çaresizce izleyen Ramazan Ateş ve ailesine komşuları ile Karagedik Mahallesi Muhtarı Niyazi Canözü Sahip çıktı. Sabah erken saatlerde ellerinde mahkeme kararı ile Ateş ailesinin evine gelen yetkililer evin boşaltılacağını ve yıkımının gerçekleştirileceğini söylediler. Bunun üzerine bir gıda şirketine ait olan 31 dönümlük arazi içersine yıllar önce yapılmış olan ev işçiler tarafından boşaltıldı. Polis gözetiminde evlerinin yıkımını gözyaşları içerisinde izleyen Ramazan Ateş ve eşi Şadiye Ateş’i komşuları güçlükle sakinleştirdiler.

“Gidecek yerimiz yok”

Yıllardan bu yana süren bir hukuk mücadeleleri olduğunu belirten Ramazan Ateş mahkemeden evin tahliyesi için karar çıkmış bugünde yıkmaya geldiler ancak gidecek yerimiz yok. Durumumuz da iyi değil. Eşyaları dışarıya yığdık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz derken eşi Şadiye Ateş ise ben sabah işe gitmiştim bana bir telefon geldi ve evi yıkmaya geldiklerini söylediler hemen koşarak geldim. Bu dava uzun zamandan bu yana devam ediyordu. Sonuç olarak tahliye kararı çıkmış. Ancak bize herhangi bir tebliğ yapılmadı. Dün elektriği kestiler ,bugünde evi yıkıyorlar. Durumumuz iyi değil. Bir sürü borcumuz ve beş çocuğumuz var. Ne yaparız nereye gideriz bilemiyorum. Ev kiralayacak durumumuz da yok. Daha da olmadı çadır kurup sokakta yaşayacağız” dedi.

“Aileyi mağdur etmeyeceğiz”

Karagedik Mahallesi Muhtarı Niyazi Canözü ise “Bu arkadaşımız yıllardan bu yana burada oturuyor. Evin bulunduğu alan başka birisine ait tapu içerisinde kaldığı gerekçesi ile burası mahkemelikti. Karşı taraf şuanda mahkemeyi kazanmış ve evin yıkımına geldiler. Biz kendilerinden evin tahliyesi için bir hafta izin istedik ancak buna müsaade etmediler. Bu aile durumu iyi olan bir aile değil. Zor şartlarda geçim yapıyorlar. Ancak biz bu aileyi kesinlikle mağdur etmeyeceğiz. Ben Karagedik muhtarı olarak vatandaşlarımız ile birlikte acil bir şekilde ev bularak bu ailemizi yerleştireceğiz. Kesinlikle sokakta kalmalarına göz yummayacağız” dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.