Evlenmeler de boşanmalar da azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2013 Evlenme ve Boşanma istatistikleri verilerine göre Muğla’da sözkonusu yıl içinde hem evlenmelerde hem boşanmalarda düşüşy gözlendi.TÜİK tarafından açıklanan...

Evlenmeler de boşanmalar da azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2013 Evlenme ve Boşanma istatistikleri verilerine göre Muğla’da sözkonusu yıl içinde hem evlenmelerde hem boşanmalarda düşüşy gözlendi.

TÜİK tarafından açıklanan 2013 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri sonuçlarına göre Muğla’da hem evlenmelerde hem de boşanmalarda düşüş yaşandı. Muğla’da evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre %3,2 azalarak 6 120 oldu. Kaba evlenme hızı 2013 yılında ‰ (binde) 7,14 olarak gerçekleşti. Muğla kaba evlenme hızına göre Türkiye genelinde 58. sırada yer aldı.

Verilere göre; Muğla’da ortalama ilk evlenme yaşı, 2013 yılında erkekler için 27,9 kadınlar için 24,2’dir. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı 3,7 olarak gerçekleşti.

Yine istatistik sonuçlarına bakıldığında tıpkı evlenmelerde olduğu gibi muğla’da boşanmalarda da düşüş gözleniyor. Muğla’da boşanan çiftlerin sayısı 2013 yılında, bir önceki yıla göre %0,6 azalarak 2 149 oldu. Kaba boşanma hızı 2013 yılında ‰ (binde) 2,51 olarak gerçekleşmiştir. Bu değer ile Muğla, kaba boşanma hızı en yüksek üçüncü il oldu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.