Evlendirme Memurlarına eğitim

İlçe Evlendirme Memurlarına, Muğla’nın Büyükşehir Statüsüne geçmesinden kaynaklı olarak yapılan değişiklikler ve bu süreçte karşılaşılacak sorunların değerlendirildiği bir eğitim verildi.İl Nüfus ve Vatandaşlık...

Evlendirme Memurlarına eğitim

İlçe Evlendirme Memurlarına, Muğla’nın Büyükşehir Statüsüne geçmesinden kaynaklı olarak yapılan değişiklikler ve bu süreçte karşılaşılacak sorunların değerlendirildiği bir eğitim verildi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ayşe Serap Güney tarafından evlenme işlemlerinde ve 2014 yılında Muğla’nın Büyükşehir olması sebebiyle karşılaşılan sorunların tartışılarak çözüm bulması amacıyla Muğla Valiliği Vali Özer Türk Toplantı Salonunda İlçe Evlendirme Memurlarına Hizmet içi eğitim düzenlendi.

Eğitimde; Evlendirme Yetkisi, Evlenme İzin Belgesi, Mal Rejimi, Evlenme Ehliyet Belgesi, Evlendirme Bildirimi, Yabancı Makamlar Önünde Yapılan Evlenmeler, Evlenme Kütüğü, Evlendirme İşlerinde Kullanılacak Defter, Form ve Basılı Kâğıtlar, Uluslararası Aile Cüzdanı İşlemleri, Genelgeler, Örnek Form ve Dilekçeler, Evlenme İstatistikleri, Büyükşehir Olunması Nedeniyle Karşımıza Çıkabilecek Sorunlar, Çözüm Önerileri ve Görüşler hakkında İlçe Evlendirme Memurlarına bilgilendirme yapıldı.

Evlenme ile ilgili genelgelerin uygulanmasında ve 2014 yılında Muğla’nın Büyükşehir olması sebebiyle karşılaşılan sorunlar konuşularak tartışıldı.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.