Evlatları ecdadı ile buluştu

Çanakkale Savaşının 100. Yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her ilden Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen “Evlatları Ecdadı ile Buluşuyor Projesi kapsamında Muğla’dan ...

Evlatları ecdadı ile buluştu

Çanakkale Savaşının 100. Yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her ilden Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen “Evlatları Ecdadı ile Buluşuyor Projesi kapsamında Muğla’dan  iki şehit yakını Çanakkale’ye gönderildi.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu proje hakkında verdiği bilgide şunları söyledi:

“ 633 sayılı kanun hükmünde kararname ile “Şehitlerin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ve gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, şehit yakınları ve gazilere yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, Bu alanda kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak” görevi bakanlığımıza verilmiştir.

Bu yıl Çanakkale Zaferinin 100. Yılı olması nedeni ile şehit yakınlarımızın “evlatları ecdadı ile buluşuyor” projesi kapsamında bir araya gelmeleri amaçlanmıştır bu kapsamda ilimizden Şehit Güngör Çetinkaya’nın eşi Ayşe Çetinkaya ve Şehit Berkant Şara’nın eşi Nihal Şara söz konusu etkinliklere katılmak üzere Çanakkale’ye gönderilmiştir.”

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.