Esnaftan yalan icra tepkisi

Fethiye’de belediyeye ait çarşının esnafı kendilerini avukat olarak tanıtıp, “ Belediye sizi icraya verecek” yaklaşımına tepki göstererek, “ Seçime sayılı saatler kala muhalefet belden aşağıya vurmaya başladı” dedi.Seçimlere...

Esnaftan yalan icra tepkisi

Fethiye’de belediyeye ait çarşının esnafı kendilerini avukat olarak tanıtıp, “ Belediye sizi icraya verecek” yaklaşımına tepki göstererek, “ Seçime sayılı saatler kala muhalefet belden aşağıya vurmaya başladı” dedi.

Seçimlere sayılı günler kala, Fethiye’deki bazı gelişmeler esnafların da tepkisine neden oldu. Kendisini avukat olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, tüm belediye çarşısı esnafını arayarak, haklarında belediye tarafından icra takibi başlatıldığı bildirdi. Paniğiekapılan esnaf belediyeyi aradı, olayın yalan olduğu anlaşılınca, belediye avukatları inceleme başlattı.

Hangi kurum adına çalıştığı hakkında bilgi vermeyen avukat esnaflara, “Dosyalarınız önümde, ya parayı ödersiniz. Ya da icra kapınızda” dedi. Esnaflara birde telkinde bulunan avukat, isterlerse belediyeyi mahkemeye verebileceklerini belirterek, sorunun kaynağı olarak Fethiye Belediyesi’ni işaret etti.

Paniğe kapılan esnaflar önce çarşı yetkilileri, ardından da Fethiye Belediyesi’yle görüştü. Haklarında belediye tarafından mahkemeye sunulmuş herhangi bir icra takibi olmadığını öğrenen esnaflar rahat bir nefes aldı.

Olayın seçim öncesi siyasi karalama için yapılmış olabileceğini anlatan Fethiye Belediye Çarşısı esnaflarından Pınar Nebioğlu Civan, aldıkları telefon karşısında kısa süreli panik yaşadıklarını ancak olayın belediyeyle görüştükten sonra açığa çıktığını söyledi. Avukatın hangi kurum adına çalıştığını tam olarak belirtmediğini ancak sürekli Fethiye Belediyesi’ni işaret ettiğini dile getiren Civan, “Çarşıdaki bütün esnafların aynı anda aranması ve ‘icraya veriliyorsunuz’ denilmesi bana normal gelmedi. Ben bu olarak mevcut belediye başkanımıza yönelik küskünlük yaratmak için yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.