ESNAFTAN ECRİMİSİL EYLEMİ

Bodrum ilçesi Göltürkbükü beldesinde bulunan işletmeciler yüksek ecrimisil bedellerini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.Sosyetenin yaz aylarında uğrak mekanlarından biri olan Göltürkbükü'nde konaklama sektöründe hizmet veren...

ESNAFTAN ECRİMİSİL EYLEMİ

Bodrum ilçesi Göltürkbükü beldesinde bulunan işletmeciler yüksek ecrimisil bedellerini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Sosyetenin yaz aylarında uğrak mekanlarından biri olan Göltürkbükü'nde konaklama sektöründe hizmet veren küçük ve orta büyüklükteki işletmeler yüksek ecrimisil bedellerini protesto etti. Ecrimisil bedellerinde eşitlik isteyen işletmeciler Bodrum'da ecrimisil bedellerinin Antalya'nın 20 katı olduğunu ifade etti.

Sahil kenarında toplanan yaklaşık 50 kişilik gurup ellerinde “Hayali Ecrimisile Hayır”, “Fahiş ecrimisil küçük esnafı bitirir”, “Ecrimisil katliamına hayır” gibi yazılı dövizlerle basın açıklaması yaptı. Esnaf adına Tomris Berzek Sarp isimli işletmecinin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Hepiniz Göltürkbükü’nü, Türkiye’nin Saint Tropez’i, en gözde beldesi olarak tanıyorsunuz. Son senelerde beldemiz, şöhret sahibi ve varlıklı insanların gözde beldesi olarak basın, yayın organlarında sürekli yer alıyor. Beldemiz, yurtiçinde ve yurtdışında hem ülkemizin prestijine, hem de ekonomisine önemli katkılar sunuyor. Ancak, lüks işletmelerin yanında, beldemizi bu seviyeye getirenler, 30 senedir her zorluğa göğüs gererek turizmi geliştiren küçük işletmelerdir. Ve bugün, biz küçük işletme sahipleri, ekonomik bir yıkımla, deyim yerindeyse, bir afetle karşı karşıyayız. Bu sene içinde hepimiz, Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’nden gelen bir mektupla şoke olduk. Hepimizden, 150 bin ila 300 bin lira arasında ecrimisil bedelleri talep edilmekteydi. Hepimiz bu meblağlara itiraz ettik, bazılarımız dava açtık. Tahmin edersiniz ki bu sırada, devlet katında olsun, sivil toplum örgütleri nezdinden olsun, aklınıza gelebilecek her türlü girişimde bulunduk. Ancak, başta Bodrum Ticaret Odası ve Boder olmak üzere, sivil toplum örgütleri ve yerel yöneticilerimiz bizlere destek olmuşlar ve sonuç almaya çalışmışlarsa da ne yazık ki başarılı olamamışlardır. Ne onların, ne işletme sahipleri olarak bizlerin çabaları dikkate alınmıştır. Bizden talep edilen meblağları ödememiz mümkün değildir. Bu meblağlar, birçoğumuzun senelik cirosundan fazladır. Bunları ödememizi talep etmek, bizim işletmelerimiz için idam hükmündedir. Şu an çoğu küçük esnaf arkadaşımız kredi çekmek zorunda kalmıştır, birçoğu icralarla boğuşmaktadır. Biz bu yükün altından nasıl kalkacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden ricamız, Göltürkbükü’nü, gazete haberlerine bakarak değerlendirmesinler. Bizler, Bodrum yarımadasını turizme kazandırmak için 30 seneden fazladır canla, başla çalışıyoruz. Muntazaman vergilerimizi ödüyoruz ve her birimiz, her yaz, en az 10’ar kişiyi istihdam ediyoruz. Hiçbirimiz çok zengin değiliz. Kazandığımız paraların çoğu da ancak tamirata ve ufak, tefek yenilemeye yetmektedir. Bizim sayemizde, birçok aile ekmek yemekte ve orta halli Türk vatandaşı, Göltürkbükü’nde tatil yapabilmektedir. Bizim emeğimize yazık etmeyin, vatandaşın ayağını Göltürkbükü’nden kesmeyin. Sesimizi duyurmak için gereken her şeyi yapacağız. Bunca yıllık emeklerimizin heba edilmesine seyirci kalmayacağız. Turizme tüm gönül verenleri, Türk halkını ve insaflı devlet yöneticilerini, sesimizi duymaya, bize destek olmaya çağırıyoruz.”

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.