Esnaflara kredi müjdesi

Marmaris Ziraat Bankası Şube Müdürü Mustafa Nazmi Özkan , Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ı ziyaret ederek en fazla 5 yıllık küçük işletmelere yeni bir kredinin müjdesini verdi.Marmaris Esnaf...

Esnaflara kredi müjdesi

Marmaris Ziraat Bankası Şube Müdürü Mustafa Nazmi Özkan , Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ı ziyaret ederek en fazla 5 yıllık küçük işletmelere yeni bir kredinin müjdesini verdi.

Marmaris Esnaf Odasında düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız esnafın lehine olan bütün işlerde yanlarında olduklarını belirterek bu gibi fırsatları esnafın iyi düşünerek kullanmasını tavsiye etti.

Ayyıldız , “ Değerli esnaf ve sanatkarlarım, şoför esnafım, mal sahibi esnafım bilindiği üzere her fırsatta esnaf ve sanatkarımızın lehine olan ne varsa esnaf ve sanatkarlar odası bunun içerisinde yer almaya devam etmektedir. Ziraat bakası ile yapmış olduğumuz protokol vesilesi ile esnaf ve sanatkarımıza AYF Teminat Destekli ‘ilk Bankam-İlk İşim’ KOBİ Kredisi 6 ay ödemesiz çok düşük faizlerle erkeklere %20 bayan işletmecilerimize %30 düşüğü ile bu kredi imkanını sağlamış olduk kredi almak isteyen tüm esnafımızın Marmaris Ziraat bankasına müracaat edebilirler. Burada amaç 6 ay ödemesiz olması dolayısı ile esnaf ve sanatkarımızın bir nebze dahi olsun sorunlarını gidereceğini düşünüyoruz. Çünkü esnaf ve sanatkarımızın son zamanlarda işlerinin çok iyi olduğunu söyleyemez. % 70 işletmenin gelirinin olmadığını biliyoruz. Bu kredinin esnaf ve sanatkarıma nefes aldıracağına inanıyorum. Esnafımızın düşünerek bu krediyi kullanmasını tavsiye ediyorum. Gönül ister ki bankalardan hiçbir zaman kredi alınmasın, ama ihtiyacımız var ise de bu fırsatları değerlendirmekte fayda var" dedi.

Marmaris Ziraat Bankası Şube Müdürü Mustafa Nazmi Özkan; “50 bin TL’ye kadar Avrupa Yatırım Fonu Teminat Destekli İlk Bankam-İlk İşim Kobi Kredisi ile başta kadın girişimciler olmak üzere, teminat ihtiyacı içinde bulunan ve başlangıç sermayesine ihtiyaç duyan yeni kurulmuş girişimci esnafın desteklenmesi amacı ile işletmelere sunulan teminat desteği ile indirimli faiz oranlarından yararlanabilirler” diye konuştu.

Faaliyet süresi 5 yıl olacak

Özkan açıklamasında krediden yararlanacak olan esnafın 1 günden 5 yıla kadar faaliyette olması gerektiğini kaydederek, “Kredi kullanacak esnafın 5 yıldan fazla olmaması gerekiyor. Çalışan sayısı 10 kişiden az olması gerekiyor. Krediyi bu koşullarda tüm esnafımızın yanı sıra, serbest meslek mensubu avukatlar, doktorlar, diş hekimleri, serbest muhasebeciler, Mali Müşavirler, eczacılar, Peyzaj mimarları, veteriner poliklinikleri, mimar ve mühendisler de krediyi kullanabilir. Müracaatta bulunanların kredi tutarları kredi değerleme standartlarına göre tespit edilecek. Kredinin anapara tutarının yüzde 75’i AYF kefaleti alınarak kalan kısım açık kredi şeklinde kefaletsiz olarak kullandırılacak" dedi.

Özkan işletme kredilerinde 6 ayı ana para ödemesiz 36 aya kadar, yatırım kredilerinde ise 1 yıl ana para ödemesiz 60 aya kadar vade uygulandığını belirterek, "Fazi oranlarıda bankamızda yayınlanan cari faiz oranının yüzde 20 indirimli, kadın girişimciler için %30 indirimli olup, cari komisyon oranı uygulanacaktır” ifadelerini kulandı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.