Esnaflara Hijyen Sertifikası

Muğla Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası ile Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen Hijyen Eğitim Kurslarını bitiren esnaflara sertifikaları verildi. Eğitimlerin bundan sonra da devam...

Esnaflara Hijyen Sertifikası

Muğla Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası ile Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen Hijyen Eğitim Kurslarını bitiren esnaflara sertifikaları verildi. Eğitimlerin bundan sonra da devam edeceği bildirildi.

Muğla Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası ile Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Hijyen Eğitimleri sürüyor. Gruplar halında düzenlenen eğitim sonucunda başarılı olan esnaflara sertifikaları da veriliyor.

Bugüne kadar yaklaşık 1000 esnafın eğitime katıldığı bildiren Oda Başkanı Güven Akarken;“Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının müştereken çıkartmış olduğu yönetmelik kapsamında; Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü, gerekse Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, iş yerinde doğrudan hizmetin içinde olan çalışanların hijyen eğitimi belgelerinin bulunup bulunmadığını sorgulanıyor.  05 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarına  hijyen eğitim belgesini aldırmayıp bu tarihten sonra belge almamış kişileri çalıştıran iş yerleri hakkında da  1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282 nci maddesine göre işlem yapılacak.  Eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılıklar olarak değerlendireceğini  ve kişi başına 250-1000 lira arasında cezai işlem uygulanacak. Bu yüzden esnaflarımız açısından bu eğitimler son derece önemli.  Amacımız ekonomik olarak zor durumda olan esnafımızın bu tür İdari para cezalarıyla karşılaşmalarını önlemektir.”dedi.

Akerken, bu zamana kadar eğitim için başvurularını esnafların başvurularını daha fazla vakit kaybetmeden Oda Başkanlığına yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.