Esnafın umudu öğrenci

Özellikle yaz aylarında üniversite öğrencilerin gitmesiyle boşalan Menteşe’de esnaf büyük zorluklar yaşıyor. Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken yaz döneminde Menteşe’nin, suyu...

Esnafın umudu öğrenci

Özellikle yaz aylarında üniversite öğrencilerin gitmesiyle boşalan Menteşe’de esnaf büyük zorluklar yaşıyor. Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken yaz döneminde Menteşe’nin, suyu çekilmiş bir kuyuya benzediğini belirterek yaz okulunun tekrar açılması gerektiğini söyledi.

Özellikle yaz aylarında üniversite öğrencilerin gitmesiyle boşalan Menteşe’de esnaf büyük zorluklar yaşıyor.

Menteşe piyasasının çok durgun olduğunu ifade eden Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, yaz aylarında tatil döneminde üniversite öğrencilerinin memleketlerine gitmesiyle Menteşe’nin boşaldığını bu nedenle kapasitenin yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Yaz aylarında Menteşe’nin suyu çekilmiş bir kuyuya benzediğini belirten Akarken; “Esnaf odalarıyla, yerel yönetimlerle hep birlikte yaz okulunun tekrar açılmasını sağlamamız gerekir. Yazın 5 bin öğrenciyi burada tutabilirsek esnafımız sıkıntılarından kurtulur. Rektörümüzde yaz okulunun tekrar açılmasını sağlarsa Muğla’ya en iyi hizmeti yapmış olur” diye konuştu.

“Yerel yönetim turizmi Menteşe’ye çekmeli”

Menteşe’nin artık turizmden pay alması gerektiğinin altını çizen Akarken; “ Yerel yönetim artık turizmi Menteşe’ye çekmeli. Muğla’nın sonsuz zenginlikleri ve imkanları var. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Menteşe’de de doğal güzelliklerimiz var. Yeni projeler geliştirilmeliyiz. Deniz, kum, güneş turizmi bitiyor. Artık doğa turizmi öne çıkıyor. Muğla bugüne kadar doğal güzelliklerini kazanca çeviremedi. Ama bundan sonra Muğla’nın büyükşehir olmasının getirdiği öncelik ve avantajlardan faydalanarak öncelikle yaz döneminde Menteşe’de meydana gelen durgunluğu tersine çevirerek esnafımız rahat bir nefes almış olur” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.