Eskişehirliler çatısı altında toplandı

İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarına bir yenisi daha eklendi. Çeşitli nedenlerle başta Milas olmak üzere tüm Muğla geneline yerleşen Eskişehirliler, Ege Eskişehirliler Derneği adı altında bir dayanışma platforumu oluşturdu.Kuruluş...

Eskişehirliler çatısı altında toplandı

İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarına bir yenisi daha eklendi. Çeşitli nedenlerle başta Milas olmak üzere tüm Muğla geneline yerleşen Eskişehirliler, Ege Eskişehirliler Derneği adı altında bir dayanışma platforumu oluşturdu.

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan ve kısa bir süre sonra yönetim organlarını belirleyecek olan dernek üyeleri, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerin ardından yeniden başkanlığa seçilen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönem için başarılar dilediler.

Dernek üyeleri adına, derneğin kuruluş amacı ve kısa sürede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Ege Eskişehirliler Derneği Muğla Başkanlığı, Milas Temsilcisi Erhan Sayın; “Muğla ve tüm ilçeleri başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki Eskişehirlileri dernek çatısı altında buluşturmak, doğduğumuz yer ile bugün yaşadığımız yer arasında kültürel bir köprü kurmak amacıyla böyle bir dernek kurduk. Kuruluşumuzdan kısa bir süre sonra ulaşabildiğimiz Eskişehirlilere davet göndererek, dernek çatısı altında toplanmalarını istedik. Katılan üyelerimizle bir de Eskişehir turu yaptık. Dernek olarak yaptığımız araştırmaya göre Muğla genelinde 300 civarında Eskişehirli yaşıyor. Bu üyelerle, Milas’ı Eskişehirlilere, Eskişehirlilere de Milas’ı ve tüm Muğla’yı tanıtmaya çalışacağız” diyerek, önümüzdeki günlerde dernek ile Milas’taki diğer sivil toplum kuruluşları, dernek ve Odalarla gerekli temasın kurulacağını söyledi.

Ziyaret nedeniyle teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Milas’ta yapılan birçok çalışmanın Eskişehir’i örnek alarak yapıldığına dikkat çekerek; “Bir anlamda Eskişehir’in küçük bir örneğini, ilçemizin dokusunu bozmadan oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü Eskişehir birçok uygulamasıyla ülkemizde örnek bir belediyedir. Sizlerin de bir araya gelerek böyle bir dernek oluşturması, ilerleyen günlerde Eskişehir ile Milas arasında kurulan köprünün daha da güçlenmesine yardımcı olacaktır. Şahsım ve ilçem adına sizleri kutluyorum ve ilçemizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğumuz sıcak teması, derneğinizle de kuracak ve birlikte Milas’ımıza ve Milaslılara hizmet edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.