Eski sandıklar açıldı!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan TOBB Ege Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu toplantısı sonunda düzenlenen defilede, sandıklarda saklanan 50 ila 225 yıllık 42 parça eser mankenler tarafından sergilendi.Türkiye...

Eski sandıklar açıldı!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan TOBB Ege Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu toplantısı sonunda düzenlenen defilede, sandıklarda saklanan 50 ila 225 yıllık 42 parça eser mankenler tarafından sergilendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ege Bölge Toplantısı, KGK Muğla İl İcra Komitesi organizasyonuyla Muğla’da gerçekleştirilirken, Muğla Kadın Girişimciler İl icra Komitesi tarafından programın sonunda konser ve defile düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından Altın Eller Derneğinin düzenlediği ‘Muğla’nın Mirası’ konulu defile Ege Bölgesinden gelen kadın girişimciler tarafından ilgiyle izlendi.

2015 yılında kurulan Altın Eller Derneği tarafından ilk defa gerçekleştirilen defilede tamamen Muğla yöresine has 42 parça eser tanıtıldı. 50 ila 225 yıl arasında değişen ürünler Fethiye ve Bodrum başta olmak üzere Muğla’nın tüm ilçelerinden vatandaşların sandıkların çıkarılarak sergilendi.

Defime sonrası gazetecilere açıklama yapan Altın Eller Derneği Başkanı Reyhan Özkahraman, unutulmaya yüz tutmuş Muğla’ya özgü eserlerden oluşan bir defile gerçekleştirdiklerini açıkladı. Özkahraman, “Derneğimiz 2015 üç gönüllü öğretmen ile kuruldu. Amacımız tamamen el sanatlarımızı tekrar modernize edip günlük hayata uyarlamak ve kadın istihdamını sağlamak. Ufacık bir derneğiniz ama gönlümüz çok büyük. Amacımız sözsüz iletişim olan el sanatlarımızı tekrar gündeme getirmek. Bugün yapılan defile 42 parçamız vardı. Defile Muğla’ya özel olduğu için, Muğla’nın mirası ve Muğla’nın desenleri olduğu için daha farklı desen ve kalıpları çıkamadık. Sadece Muğla yöresine ait unutulmuş desenler, renkler ve el nakışları ile çıktık. Bunlar arasında, Bodrum efesi, Datça oyası, göç göç çiçeği, begonvili, kuzuluk kapısı, bacası, sümbülleri, renkleri, oyaları ve temeli devranı ile birlikte çıktık” dedi.

Defile sonrası Muğla’daki programa katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri defileyi ayakta alkışladı. Defile sonrası Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş defileyi gerçekleştiren Dernek Başkanı ve mankenlere teşekkür ederek teşekkür belgesi verdi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.