Eski futbolcular bir araya geldi

Muğlaspor’da uzun yıllar forma giymiş dönemin futbolcuları tarafından kurulan Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği (MUSFAD)’nce düzenlenen birlik beraberlik gecesi Türk futbolunun unutulmaz ismi ve futbol yorumcusu Rıdvan...

Eski futbolcular bir araya geldi

Muğlaspor’da uzun yıllar forma giymiş dönemin futbolcuları tarafından kurulan Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği (MUSFAD)’nce düzenlenen birlik beraberlik gecesi Türk futbolunun unutulmaz ismi ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Muğlaspor’da uzun yıllar forma giymiş dönemin futbolcuları tarafından kurulan Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği (MUSFAD)’nce düzenlenen birlik beraberlik gecesi Türk futbolunun unutulmaz ismi ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Mabolla Organizasyonun katkılarıyla çevre yolu üzerindeki Çardak Restoran’da düzenlenen geceye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Türk Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Ertanhan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğlaspor Kulüp Başkanı Rüştü Gürsoy, dönemin kulüp başkan ve yöneticileri, ilçe kulüp başkan ve yöneticileri, Muğlaspor forması giymiş dönemin futbolcuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede geçmişten günümüze Muğlasporlu futbolculardan oluşan fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisi de gece boyunca ekranlarda döndü.

Dernek Başkanı Abdurrahman Uçar yaptığı konuşmada Merkezi Muğla’da ve kısa adı MUSFAD olan derneğin,Muğlaspor futbol takımlarında oynamış olan, kişiler arasında var olan sevgi bağlarını kuvvetlendirmek ve devam ettirmek, edindiği bilgileri paylaşarak Muğlaspor Kulübü’nü seven insanları daha sık bir araya getirerek, sosyal hayatta birbirlerine destek olmalarını sağlamak, sosyal projeler üretmek ve gelecek nesillere bu heyecanı aktarmak amacı ile kurulmuş bir dernek olduğunu söyledi.

Uçar  “Derneğimiz, spor ve sosyal alanlarda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterebilecek nitelikte oluşturulmuştur.  Bizler kendimizi tarihi başarılarla dolu olan Muğlaspor’umuza hizmet veren dönemin sporcuları olarak, gerek spor kulübümüz, gerekse Muğla’daki sportif faaliyetlerde birlik, beraberlik ve başarının elde edilmesi adına elimizi her zaman taşın altına sokmaya hazır olan gönüllüleriz. Dernek olarak, farklı bir niyet içinde olup, eleştirel bir yaklaşım sergileyip ya da yönetimlerde yer almak veya belli bir güdümlü düşüncenin doğrultusunda gitmek için bir adaya gelmedik. Derneğimizi hiçbir menfi düşünce gütmeden, tamamen yaşadığımız kente hizmet edebilme şiarıyla kurduk. Bizler sadece birlik ve beraberliği esas aldık. Yararlı faaliyetlerde bulunup, olumlu örneklerle kılavuzluk yapmak; deyim yerindeyse abilik yapmak için yola koyulduk. Bu yola öncülük edenler olarak bu düşüncelerle dernek oluşumunda yer alıyoruz.Bizler burada sürekli değiliz. Derneğimizin nesiller boyu sürdürülecek, köklü ve spor kamuoyunda önemli bir yere sahip olacak bir dinamik olarak yaşatmak istiyoruz. Bunun için de hepimize önemli görevler düşüyor. Amaçlarımız doğrultusunda, düşündüklerimizi hayata geçirebileceğimizi ve derneğimizin uzun soluklu bir yapıya sahip olacağından hiç şüphem yok” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de yaptığı konuşmada, “Muğla’nın futbol ve spor ile ilgili geleceğini buradaki değerlerle çok önemli bir şekilde tespit edebilir, karar alabilir ve uygulamaya geçirebiliriz. Benim düşüncem acaba Muğla futbolu farklı farklı ilçelerdeki takımlarla ayrı ayrı mı gitmeli? Yoksa bir ortak akılla Muğla’yı temsil eden her ilçeden kendisini içinde bulduğu bir büyük takımı kurup onunla daha büyük hedefleri gösterebilen bir yeni takım mı oluşturmalıyız? En önemli değer düşünce ve fikirdir. Rıdvan’ın futbolla ilgili birikimlerini acaba Muğla’da ne yaparıza yansıtabilirsek bizim için en büyük yararı sağlamış olur. Bizim konuşup da birlikte tartışıp da çözemeyeceğimiz herhangi bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Muğla’da başkanlarımızla, futbolcularımızla, mevcut yönetimlerimizle biz Muğla’da futbolu nereye taşırız, taşımamız lazım, nasıl yaparsak daha doğru yaparızın kararını en doğru şekilde verebilecek çok önemli bir birikime sahibiz. Önümüzdeki günlerde bunun çalışmasını hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

Dönemin Milli kalecilerinden Taşkın Yılmaz, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Ertanhan ve ünlü spor adamı Rıdvan Dilmen’in de birer konuşma yaptığı gecede, uzun yıllar Muğlaspor’a hizmet vermiş isimler birbirlerini görerek, hasret giderme fırsatı buldular.

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.