ESKİ FETÖ YURDU POLİS EVİ OLDU

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muslihittin Mahallesi Cevizli Sokak bulunan eski FETÖ’ye ait kız öğrenci yurdu, 24 oda 71 yataklı Polis Evi olarak hizmete açıldı. Binanın açılışı şehit aileleri ile birlikte yapıldı.Sinem...

ESKİ FETÖ YURDU POLİS EVİ OLDU

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muslihittin Mahallesi Cevizli Sokak bulunan eski FETÖ’ye ait kız öğrenci yurdu, 24 oda 71 yataklı Polis Evi olarak hizmete açıldı. Binanın açılışı şehit aileleri ile birlikte yapıldı.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki ilk polis evi açıldı. Muslihittin Mahallesi Cevizli Sokak’ta bulunan (Sertaç Market karşısı) eski FETÖ’ye ait kız öğrenci yurdu, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Polis Evi olarak hizmete girdi.

Binanın açılışına Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, eski Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Şube Müdürleri, Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kazım Alsan ile şehit aileleri ve polis ekipleri katıldı.

Kamu personeli ve sivil vatandaşların yararlanabileceği Menteşe'de ilk olan Polis Evi’nde konaklama için 24 oda 71 yatak bulunurken, restoran bölümünün kısa zaman içinde faaliyete geçeceği öğrenildi.

Açılışta konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, binanın açılısında eski Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın emeğinin fazla olduğunu söyledi. Dilberoğlu, “Hakan Müdürüm hem manevi anlamda hem de bu tür tesislerin kazandırılmasında öncü oldu. Bizler de ondan sonra gelen ekip olarak onun başlattıklarını ileriye götürmeye başlıyoruz. Bütün şehit ailelerimiz ve hayırseverlerden de Allah razı olsun. Çok daha güzel hizmetleri de bizden sonra gelenlerde devam ettirecek.  Hem teşkilatımıza hem de Muğla’mıza hizmet etmeye devam etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

MUĞLA’DA EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ BİR POLİS EVİYDİ

Daha sonra duygularını aktaran eski Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, “Suat abim benim okul yıllarından bu yana tanıdığım bir abimdir. Geçmişimiz yıllar öncesine dayanıyor. Burada tekrardan yan yana gelmek nasip, kısmet oldu. Suat abimin ben yapısını, karakterini bilirim. Muğla’yı o anlamda kesinlikle şanslı adlandırıyorum. Bize bir dönem burada hizmet etmek nasip oldu, daha sonra bir sürede Mardin’de görev yaptım. Ardından bir sağlık sorunu yaşadım ve emekli oldum. Muğla’da yaşamaya niyet ettik. Muğla’da en büyük eksikliğimiz bir polis eviydi. Gelen müfettişlerimiz ve misafirlerimiz Marmaris’e, Bodrum’a, ya da diğer kurumların misafirhanelerine göndermek zorunda kalıyorduk. Çok önemli bir eksiliği giderici bir eser çıkmış ortaya. Ben de bir teşkilat mensubu olarak, bu eserin meydana çıkarılmasında emeği, katkısı olan başta Suvat abi olmak üzere bütün rütbeli, rütbesiz arkadaşlara teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık” şeklinde konuştu.

Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ise, binanın hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından dua okundu.

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.