Eski Başkana soruşturma izni

Bir yıl önce Milas’ın Güllük mahallesinde 7 işçinin ölümü ile sonuçlanan metan gazı faciasında taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri iddiası ile İçişleri Bakanlığı tarafından dönemin belediye...

Eski Başkana soruşturma izni

Bir yıl önce Milas’ın Güllük mahallesinde 7 işçinin ölümü ile sonuçlanan metan gazı faciasında taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri iddiası ile İçişleri Bakanlığı tarafından dönemin belediye başkanı Mehmet Yavuz Demir hakkında soruşturma açılması izni verildi.

17 Haziran 2013 tarihinde Milas’ın Güllük Mahallesinde Atıksu Arıtma Tesisinde meydana gelen metan gazı faciasında 7 kişi hayatını kaybetmişti. Facianın ardından hayatını kaybedenlerin aileler tarafından dönemin Güllük belediye başkanının da yargılanmasını istemişlerdi. Kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin kanun gereği İçişleri Bakanlığından istenen izin sonrası Milas Kaymakamlığı Güllük eski Belediye Başkanı Mehmet Yavuz Demir ve Belediye İnşaat Mühendisi Hilal Canbolat hakkında soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın 14 Nisan 2014 tarihli onayı ile görevlendirilen müfettişlerin 23 Mayıs 2014 tarihinde yapılan ön incelemede, Güllük Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos 2005 tarih ve 38 sayılı kararı ile beldenin içme suyunun Çamköy’deki kuyulardan temin edilerek beldeye getirilmesi, işletilmesi, atıksu arıtma tesisinin yapılarak 35 yıl işletilmesine yönelik ihale yapıldığı açıklandı. Atık su arıtma tesisinin yapım ve işletilmesine yönelik sözleşmenin dönemin Belediye Başkanı Mehmet Yavuz Demir ve şirket yetkilileri arasında 29 Ağustos 2006 tarihinde yapıldığı açıklanırken, 30-31 Ekim 2008 tarihinde imzalanan geçici kabul tutanağında ‘Terfi merkezinde imalat yönünden eksik ve kusur görülmediği’ belirtilerek Güllük Belediyesi adına Başkan Mehmet Yavuz Demir ve İnşaat Mühendisi Hilal Canbolat tarafından imzalandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen ön inceleme raporu sonrası, geçici kabul heyetinde bulunan ve tutanağı imzalayan dönemin Güllük Belediye Başkanı Mehmet Yavuz Demir ve İnşaat Mühendisi Hilal Canbolat hakkında 4483 sayılı Memurlar ve diğer kamu görevlilerin yargılanmasına hakkında kanunun 6. Maddesi gereğince soruşturma izni verilmesi kararı çıktı. Karar, Milas Kaymakamlığına ulaşırken, Kaymakamlık yargılanmasına karar verilen dönemin kamu görevlilerine tebliğ etti.

Güllük eski Belediye Başkanı Mehmet Yavuz Demir ve İnşaat Mühendisi Hilal Cahbolat hakkında ‘Taksirle birden fazla insanın ölümüne sebebiyet’ vermek suçundan dava açılacak.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.