EŞGÜDÜM TOPLANTISI YAPILDI

Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı’nın ikincisi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirildi.Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in 13 Eylül 2013 tarihinde yayımladığı Muğla Valiliği...

EŞGÜDÜM TOPLANTISI YAPILDI

Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı’nın ikincisi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in 13 Eylül 2013 tarihinde yayımladığı Muğla Valiliği Çalışma Usul ve Esasları Genelgesinin 79. maddesinde belirtilen Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısının ikincisi, Vali Güvençer’in başkanlığında il geneli kamu kurum amirlerinin katılımıyla Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.İki bölümden oluşan ve yaklaşık 3 saat süren toplantı Vali Güvençer’in açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasında öncelikle 30 Mart Yerel Seçimlerine değinen Vali Güvençer: “Önemli bir süreç geçirdik. Seçimi bütün vilayet olarak Allah’a çok şükür yüz akıyla atlattık. Seçim sonuçlarının hepimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Çok önemli bir süreçti. Seçimin huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi için vilayet geneli tedbirlerimizi aldık. Süreç içerisinde gerek seçim öncesi, seçim günü gerekse seçim sonrası özellikle Kaymakam arkadaşlarımın göstermiş olduğu özel gayret için çok çok teşekkür ediyorum.”  diye konuştu.

Seçim sonrası yeniden işlere dört elle sarılmak gerektiğini vurgulayan Vali Güvençer: “ Geçen toplantıdan bu toplantıya en önemli gelişmelerden biri İl Özel İdaremizin tüzel kişiliğinin sonlanması oldu. İl Özel İdaremizin görevlerinin ağırlıklı bölümü Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca ve ilçe belediyelerimizce yürütülecek. Artık kamunun, genel idarenin, Bakanlıkların taşradaki temsilcileri olarak çok daha fazla özveri ile sorunlarımızı doğru bir şekilde Bakanlıklarımıza aktarıp, azami derecede kaynak transferi ile çözebileceğimiz gerçekliği ile karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

2/B hakkında bilgilendirme

Vali Güvençer’den sonra ilk sözü alan Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçarslan konuşmasında: “İlimizde, 2/B arazileri ile ilgili ön başvuru yapamayan %9 oranındaki kullanıcıya ve gerekli süre içinde ödemesini yapamayan % 12 oranındaki hak sahibine 6’şar ay ek süre verildi.  Bu durumda olan vatandaşlarımızın Milli Emlak Birimlerine gerekli başvurularda bulunması gerekmektedir. Başvuru süresi halen devam eden hazineye ait tarım arazilerinin satışı ile ilgili son başvuru süresi 28 Nisan 2014 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile uzatılırken, başvurular Defterdarlığımız Milli Emlak Müdürlüğü ile İlçe Malmüdürlükleri-Milli Emlak Müdürlüklerince alınmaya devam edilmektedir. Diğer yandan Akkaya köyünde Muğla Katı Atık Düzenli Depolama Yeri yapılmak üzere 2 yıl süreyle ön tahsisi yapıldı.” dedi.

Akkuzu çalışmaları anlattı

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Şehit ve Gazi Yakınları İş ve İşlemlerinin şubat ayından itibaren Aile ve Sosyal Bakanlığı’na devredildiğini söyleyen Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu: “Şehit ve gazi yakınları ile gazilerin, ağır engelli ve refakatçilerinin şehir içi ücretsiz ulaşımdan yararlanmaları için müracaatlar alınmaya başlandı. Çocuk ve Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarımıza yönelik yapılacak her türlü sosyal etkinlik için hemşehrilerimizin ve kamu kurumlarının desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.

32 hasta sandıkları götürüldü

112 Acil Sağlık Hattı’nı gereksiz yere arayan vatandaşlarımızla ilgili cezai işlem yapılacağını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise: “Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) tarafından düzenlenen 1. Altın Ambulans Sağlık Ödülleri Yarışmasında ilimizi başarıyla temsil eden Müdürlüğümüze İstanbul’da düzenlenen törende 2 adet yeni ambulans verildi. Öte yandan TOKİ tarafından 12 Şubat 2014 tarihinde ihalesi yapılan 475 yataklı Muğla Devlet Hastanesinin, 31 Mart 2014 tarihinde sözleşmeye davet yazısı yazıldı. Bunların dışında 30 Mart 2014 Yerel Seçimler’de evde bakım hizmeti alan 32 engelli ya da ağır hasta vatandaşımız sağlık personelleri gözetiminde sandıklarına götürülerek oy kullanmaları sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Tarım ürünlerinde artış

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “GEKA tarafından desteklenen ‘Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması Projesi’ kapsamında arazi çalışmaları ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar kapsamında gerekli kontroller yapılarak Şubat ayı içerisinde 32 milyon 64 bin 701 kg yaş meyve sebze ihracatı ve 2 milyon 503 bin kg su ürünleri ihracatı gerçekleştirildi. Geçen yıl Şubat ayına göre yaş meyve- sebzede % 14, su ürünlerinde % 9 artış gerçekleşti.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.