EŞGÜDÜM TOPLANTISI YAPILDI

Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılırken, toplantıda kurumların gerçekleştirmiş olduğu çalışma, hizmet ve yatırımlar ele alınarak değerlendirildi.Muğla...

EŞGÜDÜM TOPLANTISI YAPILDI

Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılırken, toplantıda kurumların gerçekleştirmiş olduğu çalışma, hizmet ve yatırımlar ele alınarak değerlendirildi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in 13 Eylül 2013 tarihinde yayımladığı Muğla Valiliği Çalışma Usul ve Esasları Genelgesinin 79. maddesinde belirtilen Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısının üçüncüsü, Vali Güvençer’in başkanlığında il geneli kamu kurum amirlerinin katılımıyla Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

İki bölümden oluşan ve 3 saat süren toplantı Vali Güvençer’in açılış konuşması ile başladı.Açılış konuşmasında katılımcılara hitap eden Vali Güvençer: “ Toplantının birinci bölümünde özellikle kaymakam arkadaşlarımız başta olmak üzere daire amirlerimizin basınla paylaşmayı dilediği, rutinin dışında, farklı, özgün, kendilerini mutlu eden ve ciddiyet taşıyan çalışmaları ile geçtiğimiz bir ayının nasıl geçirildiğine dair açıklama yapmak üzere söz almalarını isteyeceğim. Bu toplantıda çalışmalarınızdan farklılık taşıyanları, yönetici olarak size ait olanları ya da özgün olan faaliyetlerinizi, çok önemli bilgileri burada sözlü olarak paylaşmalısınız.  Kaymakam arkadaşlarımda ilçelerinde geçilen ayda kendilerine özgü ne yaptıklarına dair söz almalılar.” diye konuştu.

Su altında kalacak bitki türleri tespit edilecek

Daha sonra nisan ayında kurumların yaptığı çalışmalara değinen Vali Güvençer: “ Yaş meyve ve sebze ihracatında 2013 yılının nisan ayında artış olmuştu. Bu yıl yaş meyve-sebzede yüzde 24, su ürünlerinde yüzde 6,5 artış gerçekleşti. Bu mutlulukla zikredilmesi gereken bir rakam. Diğer yandan Orman Su İşleri Bakanlığı Bölge ve Şube Müdürlüğümüzce yürütülen 2 önemli proje var. Bunlardan biri “Baraj Aynası Altında Kalacak Bitki Türlerinin Tespiti” genel projesi. İlimizde bu proje kapsamında Yatağan ilçesinde bulunan Girme Barajı’nında su altında kalacak bitki türleri tespitine ilişkin bir proje Bakanlık yatırım programına alındı. Bu önemsenmesi gereken bir proje.” ifadelerini kullandı.

Tür Eylem Planı hazırlandı

Akdeniz Foku (Monachus monachus)’nun neslinin devamını tehdit eden faktörler ve bu faktörlerin engellenmesi için yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere Tür Eylem Planının hazırlandığını söyleyen Vali Güvençer sözlerine şöyle devam etti:

Özellikle bu türün yoğun olarak yaşadığı ve ürediği Bodrum-Milas ilçeleri kıyı şeridinde ilk çalışmalar başlatıldı. Proje ihalesi 13 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak. Bu da neticesi elbette önemli ama neticesinden daha da önemli olan böyle bir konunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gündemine girmiş olması ve bu konu için ödenek ayrılarak bilimsel teknik bir çalışmanın yürütülüyor olması.

Sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldı

Vali Güvençer, il genelinde Palyatif Bakıma yani yatağa bağımlı, küratif tedavisi olmayan, fiziksel ve emosyonel semptomların kontrol edilmesinde güçlük yaşanan, başkasının desteğine ihtiyacı olan, yatırılarak bakım verilmesinin kişiye veya ailesine yararlı olacağına karar verilen hastaların sürekli bakım ve rehabilitasyonlarının yapılacağı Dalaman Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan 4 yataklı 1.seviye Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nin bu amaçla kullanılması için çalışma yapıldığını söyledi.

Yoğun Bakım Ünitelerinde kullanılmak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi için 4, Milas Devlet Hastanesi için 3 adet olmak üzere toplam 7 adet mekanik ventilatör alımı yapılarak  teslim edildiğini belirten Vali Güvençer: “ Bu ilimiz için bir kazanımdır. Bodrum Devlet Hastanesi Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde mevcut 11 onaylı ünit sayısı  da 15’e çıkarılmış. Diş polikliniği olarak kullanılmak üzere ek hizmet binası kiralama çalışmaları 25 Şubat 2014 tarihi itibari ile tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

İmar Planı askıya çıktı

Muğla Menteşe ilave Toki Konutları için tahsis edilen alana ait 1/5000’lik Nazım İmar Planı ile 1/1000’lik ilave Uygulama İmar Planının askıya çıkarıldığını ileten Vali Güvençer: “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün 47 şehit yakını ve gaziden oluşan kafileyi Çanakkale Şehitliği’ne götürmesi de çok önemli. Öte yandan DSİ Şube Müdürlüğümüzün 5 Mayıs itibari ile yaptığı ölçümlerde ilimizdeki barajlarımızdaki ortalama doluluk oranı yüzde  72 olarak gözükmekte.” dedi.

Vali Güvençer’in değerlendirme konuşmasının ardından kurum müdürleri söz alarak kurumlarının geçen ay içinde gerçekleştirmiş olduğu çalışma ve faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgiler verirken, ikinci bölümde ise eşgüdümü gerektiren bazı konular görüşüldü.

Toplantı sonunda ayrıca; verdiği örnek hukuk mücadelesinden dolayı Yılın Tüketicisi Ödülünü alan Tolga Karadeveci adlı vatandaşa plaketi Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından verildi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.