Eşen, yatırımcı bekliyor

Özellikle cezaevi inşaatının başlamasıyla birlikte Eşen’de kiralık konut sıkıntısının başladığını kaydeden Eşen Sanayi Sitesi Kooperatifi yetkilileri, yatırımcıların bölgeye yönlendirilmesi noktasında Başkan Yakup...

Eşen, yatırımcı bekliyor

Özellikle cezaevi inşaatının başlamasıyla birlikte Eşen’de kiralık konut sıkıntısının başladığını kaydeden Eşen Sanayi Sitesi Kooperatifi yetkilileri, yatırımcıların bölgeye yönlendirilmesi noktasında Başkan Yakup Otgöz’den yardım istedi.

Eşen Sanayi Sitesi Kooperatifi yetkilileri Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti. Cemil Öztürk, Oruç Avcı, Suat  Çatak gibi kooperatifin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü ziyaret eden Eşen Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Tezcan Marangoz, Başkan Otgöz’den yatırımcıları Eşen’e yönlendirmesini talep etti. Özellikle tarımsal göçün getirdiği konut sıkıntısına dikkat çeken Marangoz, Köyceğiz, Fethiye, Kaş cezaevlerinin Eşen Cezaevi’nde toplanacağına dikkat çekerek konut ihtiyacının daha da artacağına vurgu yaptı. Ayrıca Eşen Sanayi Kompleksinde de 94 dükkanın proje dahilinde olduğunu aktaran Marangoz, faaliyete geçen 31 dükkandan 10 tanesinin aktif olarak hizmet vermeye başladığını kaydetti.

“Yatırımcıya kolaylık sağlarız”

Kooperatif yetkililerinin yaptığı ziyaret için teşekkür eden Belediye Başkanı Yakup Otgöz, sanayi sitesinde ulaşım sorunu olduğunu ifade etti ve hem Eşen merkezden hem de çevre yolundan ulaşımı rahatlatacaklarını belirtti. Özellikle 2015 yılında hizmet vermeye başlayacak olan cezaevinin bölgeye can katacağını ifade eden Başkan Yakup Otgöz, “Başta Adalet Bakanlığımız olmak üzere cezaevinin bölgeye kazandırılmasında emeği geçen her kese çok teşekkür ederim. Ayrıca Eşen’de görev yapmış önceki belediye başkanlarımızın hepsinden Allah Razı olsun, biz de cezaevine merkezden gidecek yolu ulaşıma açtık. Eşen’de imar büyük ölçüde geçmiş, konut yapılabilecek yeterli arsalar mevcut, vatandaşımız da konut istiyor. O zaman bizler de Eşen’e konut yapacak girişimcilerimize gereken kolaylığı sağlarız” dedi.

Öte yandan nüfusu her geçen gün artmakta olan ve Bölge Cezaevinin de önümüzdeki yıl açılmasıyla birlikte ciddi bir hareket kazanacak olan Eşen’de vatandaşların kat karşılığı konut yapımına oldukça sıcak baktığı öğrenildi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.