Eşek ve Traktörle okula gidiyorlar

Fethiye’nin Taşbaşı Mahallesi'nden 15 öğrenci, okudukları Deniz Temiz İlköğretim Okuluna traktör kasasında götürülüyor. Öğrenciler dönüşte ise 12 kilometre yürüyerek evlerine gidiyor.Fethiye’nin Göcek beldesi Taşbaşı...

Eşek ve Traktörle okula gidiyorlar

Fethiye’nin Taşbaşı Mahallesi'nden 15 öğrenci, okudukları Deniz Temiz İlköğretim Okuluna traktör kasasında götürülüyor. Öğrenciler dönüşte ise 12 kilometre yürüyerek evlerine gidiyor.

Fethiye’nin Göcek beldesi Taşbaşı Mahallesinde 15 öğrenci, okumak için yaklaşık 12 kilometrelik mesafeyi traktör ve merkeple katediyor. 3 yıldan buyana belediye sınırları içinde oldukları gerekçesiyle taşımalı eğitimden yoksun olan öğrenciler, traktör kasalarında okula gitmek zorunda kalıyorlar. Öğrenciler eve dönerken ise yaya vaziyette ormanlık alandan geçerek 12 kilometreyi yürümek zorunda kalıyor.

Öğrenciler ve veliler, "Yeter bu çile. Taşımalı eğitimden biz de yararlanmak istiyoruz. Devletten yardım bekliyoruz. Göcek’in 12 kilometre uzağındaki mahalle olarak ekonomik durumlarımız oldukça zayıftır. Taşbaşı mahallesiyle Göcek Beldesi arasının taşımalı eğitim sistemine alınmasını bekliyoruz” dediler.

Taşımalı sistem istiyorlar

Her gün traktör, motosiklet ve merkeple okula gitmekten bıktıklarını söyleyen öğrencilerden Ezgi Türk, "Gökçeovacık, Sabunlu gibi köylerin öğrencileri mahallemizden taşımalı eğitim sistemi içinde otobüslerle gelip geçiyorlar. Bizler traktör motor ve merkeplerle okula gitmek zorunda kalıyoruz. Bir an önce taşımalı eğitime bizi de alsınlar. Tam 12 kilometreyi her gün yürümekten ve traktör kasasında geçirmekten bıktık. Biz daha iyi şartlarda okula gidip gelmek istiyoruz. Yağmurlu havalarda gidemiyor devamsızlık yapıyoruz. Derslerden geriye kalıyoruz.Mahallemiz ile Göcek beldesi arasının taşımalı eğitim sistemine bir an önce alınmasını istiyoruz. Fethiye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Göcek Belediyesine başvurduk sonuç alamadık. Devlet yetkililerinden acil yardım bekliyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.