Erozyona karşı ağaç dikildi

Yatağan ilçesi Katrancı Mahallesinde DSİ tarafından yapılan 2 bin 200 metre uzunluğundaki dere ıslah çalışmasının tamamlanmasının ardından, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ıslah edilen derenin çevresine...

Erozyona karşı ağaç dikildi

Yatağan ilçesi Katrancı Mahallesinde DSİ tarafından yapılan 2 bin 200 metre uzunluğundaki dere ıslah çalışmasının tamamlanmasının ardından, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ıslah edilen derenin çevresine fidan dikildi.

Islah çalışmasının yapıldığı derenin etrafının yeşertilmesi ve erozyonun önlenmesi için Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Katrancı Mahallesi’nde fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin, Yatağan Orman İşletme Müdürü Mehmet İşçi, Katrancı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocagöz, diğer mahallelerin muhtarları, işletme şefleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin, Yatağan Orman İşletme Müdürü Mehmet İşçi, Katrancı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocagöz tarafından ıslah edilen derenin etrafına fidan dikilirken,  Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından vatandaşlara 2 bin adet ceviz, badem, çınar ve dut ağacı fidanı dağıtıldı.

Erozyonun önlenmesi,  su kaynaklarının korunması için oksijen kaynağı olan ağacın önemini vurgulayan Kaymakam Özkan, fidanların sağlıklı bir şekilde büyümesi için vatandaşların fidanlara özen göstermesi ve fidanları koruması gerektiğini belirterek; “Dağıtılan fidanlar meyve veren ağaçlar olması nedeniyle ağaçların, büyümesiyle birlikte ileride bölgeye önemli bir gelir de sağlayabilir.” Dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.