Erol’dan kınama

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol, kadınları ve çocuklara karşı şiddeti kınadı. Kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan çağdışı şiddet olaylarını önlemek için toplumun bütün kesimlerine daha büyük...

Erol’dan kınama

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol, kadınları ve çocuklara karşı şiddeti kınadı. Kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan çağdışı şiddet olaylarını önlemek için toplumun bütün kesimlerine daha büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Erol; “Maalesef, sizinde bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde bu şiddet Muğla'da da yaşandı.Sevgi için çıkılan yollarda ne yazık ki kadınlar erkekler tarafından şiddete maruz bırakılıp sevginin bedelini çoğu zaman hayatlarıyla ödemektedirler.

Dünyadaki hiç bir kadın ve çocuk hiç bir sebeple şiddeti hak etmez.Ak partili kadınlar olarak sadece kadınlara karşı yapılan şiddete değil çocuğa,yaşlıya,hayvanlara yönelik  cinsel,fiziksel,ruhsal her türlü şiddete hayır diyoruz.

Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren şiddetle nasıl şekillenirlerse onunla ilişkileri nasıl olursa yetişkinliği de bu haliyle devam ediyor.Bu nedenle biz kadınlar aile içi eğitimin bu olayların önüne geçilebilmesi için temel alınması gerektiğine inanıyoruz.

Kadına yönelik şiddet kim tarafından ve nerede gerçekleştirildiğine bağlı olunmaksızın suçtur. Hatta bazı durumlarda kadına yönelik şiddet savaş suçu ve insan hakları ihlali olarak tanımlanmaktadır. Bizlerde bu görüşlere katılmakta ve insan hakları ihlali olan kadına yönelik her türlü şiddeti  büyük bir nefretle kınamaktayız.” Dedi.

AK Parti Hükümeti’nin çocuk ve kadına yönelik şiddetin önüne geçmesi için önemli yasal düzenlemeler yaptığını hatırlatan Erol, şunları söyledi: “Hükümetimiz, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesini 24 Kasım 2011 tarihinde parlamentosunda onaylayan  ilk  ülke olmuştur. Bu sözleşmeye istinaden tek yasal düzenleme yapan ülke biziz.6384 nolu yasa Başbakanımızın talimatıyla çıkarıldı. Şiddet önleme merkezleri açıldı.Buna rağmen görülüyor ki sivil toplum örgütleri,yerel yönetimler,eğitimciler,siyasi partiler iş birliği içinde olmalıyız.Aile içi eğitimlere önem vermeliyiz.Şu an topyekün mücadele etme zamanıdır.”

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.