Eroğlu: Orman alanlarını imara açmıyoruz

Muğla ve ilçelerindeki çıkan yangınlar sonucu yanan orman sahalarını karadan ve havadan inceleyen Orman ve Su İşleri Bakanı, “ Herkes müsterih olsun. Orman alanlarını asla imara açmıyoruz” dedi.Orman ve Su İşleri Bakanı...

Eroğlu: Orman alanlarını imara açmıyoruz

Muğla ve ilçelerindeki çıkan yangınlar sonucu yanan orman sahalarını karadan ve havadan inceleyen Orman ve Su İşleri Bakanı, “ Herkes müsterih olsun. Orman alanlarını asla imara açmıyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Herkes müsterih olsun, yanan alan hiçbir şekilde başka maksatla devredilemez, kullanılamaz" dedi.

Veysel Eroğlu, beraberinde Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ile birlikte Fethiye’de konuşlu yangın söndürme helikopteri ile havalanarak Dalaman’da gece çıkan ve 300 hektarlık alanda etkili olan yangın alanında havadan incelemelerde bulundu. Bakan Veysel Eroğlu, yıllar önce yanan Dereköy’deki yangın alanına diktiği fidanların 2.5-3 metreye ulaştığını havadan izledi. Eroğlu, “İşte burası yanan alan bakanlığım esnasında ben burada bizzat dikim yapmıştım. Şimdi orman olmuş. Orman. Fidanlar 2,5-3 metre şimdi” dedi. Dalaman’da geceleyin çıkan yangında yanan 100 hektarlık alanı havadan izleyen Eroğlu, soğutma çalışmalarını da bir süre havadan takip etti. Yangının tehdit ettiği yerleşim yerlerini izleyen Eroğlu, Dalaman Havaalanına indikten sonra yangınla mücadele ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgi verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, havalimanında Ankara’ya dönmeden önce yaptığı basın toplantısında, 2013 yılı içerisinde Muğla’da toplam 133 orman yangını çıktığını, 207 hektar alanın zarar gördüğünü il sınırları içinde son 10 yılda toplam 2453 adet yangında 7 bin 245 hektarlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Muğla sınırları içerisinde çıkan 5 büyük yangın hakkında bilgi veren Eroğlu, 2013 yılında orman yangınlarıyla mücadelede 26 atar helikopter olmak üzere toplam 38 hava aracının görev yaptığını, 19 bin personel, 2222 iş makinası kullanıldığını, yangınlara ilk 15 dakikada 1 helikopterin müdahale edebildiğini anlattı. Yanan orman alanlarını süratle ağaçlandırdıklarını söyleyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muğla sınırları içinde 21 bin 966 dekardan oluşan toplam 72 özel ağaçlandırma sahası bulunduğunu Muğla’da yangında zarar gören alana 15 bin kara selvi, 45 bin Kızılçam, 5 bin Karaçam, bin Harnup fidanı olmak üzere 66 bin fidan dikilmiştir. Ayrıca, 2.500 kilo kızılçam tohumu ekimi yapılmıştır.”

Bakan Eroğlu, Muğla’daki ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi vererek 577 kilometre orman yolu, 737 kilometre büyük onarım, 237 kilometre üst yapı, 1140 kilometrede sanat yapısı yapılmıştır” diye konuştu.

Yanan alanlar ağaçlandırılacak

Eroğlu, bir soru üzerine “Herkes müsterih olsun yanan alan hiçbir şekilde başka maksatla devredilemez, kullanılamaz. Bundan herkes emin olsun. Kanun kanundur. Başka bir iddia varsa araştırsınlar. Orman alanlarını asla imara açmıyoruz. Başka maksatla kullanmasına müsaade etmiyoruz ve bir yıl içinde ağaçlandırma mecburiyeti var. Dalaman ve diğer alanlarda yanan alanlar bir yıl içinde ağaçlandırılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.