Eroğlu: Bizde temel at, unut yok

Fethiye ‘de 19 tesisin temelini atan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu , Seki Barajı’nı kastederek, “Yıllardır yapılamayan kaderine terk edilen barajın temelini attık.” dedi.Boğalar köyünde yapılan toplu açılış...

Eroğlu: Bizde temel at, unut yok

Fethiye ‘de 19 tesisin temelini atan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu , Seki Barajı’nı kastederek, “Yıllardır yapılamayan kaderine terk edilen barajın temelini attık.” dedi.

Boğalar köyünde yapılan toplu açılış ve temel atma törenine katılan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu son 10 ayda Muğla’ya 333 Milyon TL’lik 51 tesis müjdesi verildiğini, Muğla’ya 94 Milyon TL’lik 25 yeni müjde ile geldiklerini söyledi. Temel atma ve açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu Mısır’daki katliamlara da değinerek dört parmağını gösterip Rabia işareti yaptı.

Boğalar köyünde bu yıl 17. düzenlenen Beşkaza Yaylaları Geleneksel Yörük Kültür Şöleni için helikopterden şenlik alanına gelen Bakan Eroğlu , tören alanına kadar yürüdü. Yolda çocuklar ve köylülerle ile sohbet etti.

Gül Suyu ile karşılama

Fethiye Belediyesi Mehteran Takımının marşları eşliğinde karşılanan Bakan Eroğlu marşlara eşlik etti. Bakanın gelişi sırasında Pülverizatörlerden gül suyu sıkıldı.Ayrıca Bakan Veysel Eroğlu’na Seki kiliminden yapılmış seccade , Yörük şapkası ve Yörük yağlığı hediye edildi.. Bu sırada geleneksel Yörük göçü yapan at ve devenin bulunduğu göçerlerle sohbet edip at ve deve çekti. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sinevizyon gösterisi eşliğinde toplu açılış ve temel atma işlemi gerçekleştirildi.

“Mısır’da mazlumların yanındayız”

Mısır’daki katliamlara ilgili konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şu an da Mısır’a 3 Bin ölü var. Rabia, genç kızlar ve çocuklar da öldü. Rabia için biz de dua ediyoruz. Mısır’da mazlumların ve mağdurların yanındayız. Zalimlerin firavunların karşısındayız. Rabia diyoruz sabır cesaret diyoruz.” dedi.

Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde daha güçleneceğini belirten Bakan Eroğlu , “Biz bir hedef koyduk Türkiye’yi 2023 yılında Dünya’daki ekonomisi güçlü 10 büyük ülke arasına taşıyacağız. Bizim kızıl elmamız var. Şanlı bir al bayrağımız var. Çalışkan bir milletimiz var” diye konuştu.

19 tesise toplu açılış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Muğla’ya birçok yatırım yaptıklarını belirterek , “ 25 müjde 94 Milyon TL ‘lık yatırım yaptık. Son 7 - 8 ayda 333 milyon TL’lik 51 müjde verdiğimiz Muğla’ya yapılan 4 Milyar TL’lik yatırımın 2 Milyar TL’sini bakanlığımız yaptı.Yıllardır kaderine terk edilen Seki Barajı’nın bugün temelini attık. Baraj 2015 yılı sonunda tamamlanacak. Bizde temel at unut yok. Bu baraj 26 Milyon TL’ye mal olacak. 37 Bin dekar alanı sulayacak. Ve bölge halkına 20 Milyon TL’lik gelir sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Törende DSİ Genel Müdür Vekili Ali Rıza Deniz , tesisler ve yatırımlar için Bakan Eroğlu’na teşekkür etti. Konuşmaların ardından Seki Barajı Havzası ve Mut Deresi ıslah bölgesine telekomünikasyon ile bağlanarak, 19 tesisin toplu temeli atılıp açılışı yapıldı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.