“Ermeni değil Türk katliamı yapılmıştır”

Türk Ocakları Muğla Şubesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermeni olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Nisan 1915...

“Ermeni değil Türk katliamı yapılmıştır”

Türk Ocakları Muğla Şubesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermeni olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Nisan 1915 olaylarının yıl dönümü öncesinde yapılan taziye mesajında “ 20. Yüzyılın başındaki şartlarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz “ denilmektedir. 120 senedir Ermeni mezalimine uğramış Türk Milleti’nin torunları olan Türk Milliyetçileri olarak bu açıklamayı kabul etmiyoruz, atalarımızın katillerinden özür dileme noktasına getirilmeyi reddediyoruz.” Denildi.

1915 yılında Ermeni katliamı değil aksine Türk katliamı yaşandığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“ 1915 yılında başlayan Ermeni mezalimi Asala denilen Ermeni terör örgütünün Türk diplomatlarını şehit etmesi ile devam etmiş, sonrasında yerine PKK Terör Örgütü’ne bırakmıştır. 100 yıllık Türk Devlet politikasında kabul edilmeyen Ermeni Soykırımı gibi büyük bir iftiranın AKP hükümeti tarafından kabulü ve özür dilenmesini protesto ediyor, Ermenilere göz kırparken, İçişleri Bakanlığından Kürdistan partisine onay verilmesinin zamanlamasını da manidar buluyoruz. Unutulmasın ki, emperyalist devletler tarafından, Osmanlı devletinin parçalanarak Dünya haritasının yeniden çizildiği ve bu kapsamda yıllarca atalarımızla birlikte hiçbir sorun olmadan yaşamış olan Ermeniler, emperyalist devletler tarafından kışkırtılmış, silahlandırılmış ve ayaklandırılarak yıllarca birlikte yaşadıkları Türk komşularına saldırtılmışlardır.

Asıl katliamcı Ermenilerdir

Olayların yaşandığı bölgelerde yapılan kazılarda, Ermenilerin katlettiği Türklerin kemikleri çıkmaktadır. Şu bilinmelidir ki Türk tarihinde soykırım diye bir şey yoktur. Eğer atalarımız da böyle bir anlayış olmuş olsaydı, Osmanlı devletinin hakim olduğu 24 milyon km karelik alan içinde herkesin Türkçe den başka dil, Müslümanlıktan başka din olması gerekirdi. Bize soykırımcı diyenler önce kendi tarihlerine baksınlar. Yakın tarihte Ermeniler Hocalı da soydaşlarımızı katletmişlerdir. Asıl soy kırımcılar, bizi soykırım yapmakla suçlayan, Ermeniler, İngilizler, Amerikalılar, Almanlar, İtalyanlar, Fransızlar, Ruslar ve Çinlilerdir.

Sayın Başbakanın 1915 olayları ile ilgili olarak, özür dileme anlamına gelen açıklamasını kabul etmiyoruz. Asıl özür dilemesi gereken, bizim toprağımızın ekmeğini yiyerek yıllarca birlikte yaşadıkları komşularını katleden ve bu ülkeye ihanet eden Ermenilerdir. Sayın Başbakan’a sesleniyoruz, yapılan açıklama Ermenilere verilen bir tavizdir. Bilinmelidir ki tavizin sonu yoktur. Eğer ortada bir olay var ise ki vardır, iki ülkenin tarihçileri bir araya gelmeli ve gerçekleri ortaya çıkararak Dünya kamuoyuna açıklamalıdırlar.”

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.