Erkeklerden etekli eylem

Menteşe ilçesinde eylem yapan Akdeniz Yeşilleri Derneği erkek üyeleri, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini etek giyerek protesto etti.Sınırsızlık Meydanı'nda Akdeniz Yeşilleri Derneği üyesi iki erkek, etek...

Erkeklerden etekli eylem

Menteşe ilçesinde eylem yapan Akdeniz Yeşilleri Derneği erkek üyeleri, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini etek giyerek protesto etti.

Sınırsızlık Meydanı'nda Akdeniz Yeşilleri Derneği üyesi iki erkek, etek giyerek açıklama yaptı. Dernek üyeleri, yıllardır yaşanan kadın cinsinin kırımına karşı erkekler olarak eylemde olduklarını açıkladı. Açıklamada, “Etek giymemizin nedeni sembolik bir protesto örneğidir. Kadınların mini etek giymeleri biz erkeklerin birçoğu tarafından tecavüz edilecek bir durum olarak görülmektedir. Bu düşünceyi lanetleyen, kınayan bizler, ‘O zaman bir erkek değiliz, hepimiz Özgecan'ıız, Kübra’yız, Hüsne’yiz.' Bir vahşet ve kadın kırımı yaşanıyor. Erkekler tarafından yapılan bu kadın cins kırımına sessiz kalarak, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ortağı oluyoruz. Ben de artık, ezen bir cins olmak istemiyorum, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele etmeye başlayacağım diyen tüm erkekleri bu çalışmaya bekliyoruz” dedi.

Akdeniz Yeşilleri Derneği üyeleri, açıklamanın ardından şehir merkezinde kısa bir tur attı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.