Erik ağacı meyve verdi

Yatağan ilçesine bağlı Yeniköy’de Servet Yılmaz isimli vatandaşın evinin bahçesinde bulunan erik ağacı mevsimleri şaşırdı.Ev sahibi Yılmaz, mayıs ayında meyve vermesi gereken erik ağacında aralık ayında meyve olduğunu...

Erik ağacı meyve verdi

Yatağan ilçesine bağlı Yeniköy’de Servet Yılmaz isimli vatandaşın evinin bahçesinde bulunan erik ağacı mevsimleri şaşırdı.

Ev sahibi Yılmaz, mayıs ayında meyve vermesi gereken erik ağacında aralık ayında meyve olduğunu görünce gözlerine inanamadığını belirtti.

Küresel ısınma sonrasında mevsimlerde yaşanan değişiklikler şaşırtmaya devam ediyor. Muğla'da uzun süredir havaların ılıman gitmesi sonucu mevsimleri şaşıran bir erik ağacı aralık ayında meyve verdi. Yatağan’a bağlı Yeniköy’de yaşayan Servet Yılmaz, normalde nisan ve mayıs aylarında çiçek açarak meyve veren erik ağacında, aralık ayında meyve bulanca gözlerine inandı. Sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıktığı sırada ağaçta meyve olduğunu gören Yılmaz, durumu hemen ev halkına iletti. Bir yıl içinde iki kez ürün veren ağacı görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Servet Yılmaz; “Geçtiğimiz günlerde kapımızın önündeki erik ağacı çiçek açmıştı. Ağacın çiçek açtığını görünce bu duruma çok şaşırmıştık. Çiçeklerin meyve vereceğini düşünmemiştik fakat işe gitmek üzere evden çıktığı sırada ağaçtaki erik taneleri gözüme ilişti. Bu duruma, çiçeklerin açmasından daha çok şaşırdık. Çünkü aralık ayındayız ve erik ağacımız bu yıl iki kez ürün verdi” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.