ERGUN, KARGI KOYUNU MECLİSE TAŞIDI

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Kargı Koyu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle meclise soru önergesi sundu. Ergun, “Datça’nın söz konusu...

ERGUN, KARGI KOYUNU MECLİSE TAŞIDI

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Kargı Koyu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle meclise soru önergesi sundu. Ergun, “Datça’nın söz konusu zenginliklerinin korunması ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin de gereğidir” dedi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla’nın Datça ilçesindeki Kargı Koyu’nda 213 ada 1 parselde bulunan arazi üzerinde; otel alanı, günübirlik tesis alanı ve otopark alanı yapmak gibi amaçlarla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetkili kılınması ile ilgili soru önergesi sundu.

Metin Ergun, antik çağlardan bu yana “yarımadaların en güzeli” olarak bilinen Datça’nın en güzel yerlerinden birisi olan Kargı Koyu’nun ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılaşmaya açılması, bölgenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini büyük ölçüde yok edeceğini dile getirdi.

Bu kararın geri alınması ve bölgedeki yapılaşmanın önüne geçilmesi gerektiğine değinen Metin Ergun, “Doğal yapısıyla Türkiye’nin nadir coğrafyalarından biri olan ve otuz yıl önce tamamı Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak belirlenen Datça’nın söz konusu zenginliklerinin korunması ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin de gereğidir” dedi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, “Kargı Koyu’nda bulunan söz konusu arazi üzerinde böyle bir kararın alınmasındaki kamu yararı nedir? Cumhurbaşkanlığı tarafından bu karar alınırken, bölgedeki yaşayan vatandaşlarımızın, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin görüşü alınmış mıdır? Eğer görüşleri alındıysa, bu kesimlerin görüş ve düşünceleri nedir? Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel önemi dikkate alındığında, Cumhurbaşkanlığı’nın bu kararı gözden geçirme veya iptal etmek gibi bir çalışması var mıdır?” şeklinde cevaplanmasını istediği soru önergesi sundu.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.