Erdoğan:AK Parti, Çözüm Sürecine geri mi dönüyor?

TBMM’de tartışma konusu olan bu soru MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan tarafından soruldu. Devam eden bütçe görüşmeleri esnasında yer yer tartışmalar yaşanırken MHP’li milletvekilinden çarpıcı bir iddia geldi.AK Parti...

Erdoğan:AK Parti, Çözüm Sürecine geri mi dönüyor?

TBMM’de tartışma konusu olan bu soru MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan tarafından soruldu. Devam eden bütçe görüşmeleri esnasında yer yer tartışmalar yaşanırken MHP’li milletvekilinden çarpıcı bir iddia geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın TBMM’de yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Erdoğan; Bostancı’nın “Çözüm Süreci yanlış değildi… Öldürülen teröristleri şeytanlaştırmayız… Eline silah verilip oraya gönderilen, orada hayatını kaybedenlere biz merhamet duyarız. Oradakilerin ölümünden memnun olmayız” sözlerini hatırlattı. AKP’nin hala çözüm sürecine geri dönüş sinyalleri verdiğini söyleyen Erdoğan; “Sayın Bostancı; eli silahlı teröristlere güvenlik kuvvetlerinin çiçek vermesini mi beklemektesiniz? Allah aşkına çözüm Sürecinin yanlış olduğunu anlamak için 6 ayda verilen 326 şehit yeterli gelmemiş midir?  Gata’yı dolduran gazilerimiz yeterli gelmedi mi size? Melanet süreç içerisinde döşenen bombaların şehit ettiği 326 vatan evladı yeterli gelmedi mi?” diyerek tepki gösterdi.

“Biz Hangi AK Parti’ye inanalım”

AK Parti’yi kafası karışıklıkla suçlayan Erdoğan; “Bir yandan terörist taziyesine katılan bazı şahıslar için fezleke hazırlatıp şov yapacaksınız, diğer taraftan teröristlere acıyıp çözüm sürecine geri dönüş sinyalleri vereceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Biz hangi AKP’ye inanalım?” dedi. Erdoğan AKP’li Miroğlu’nun yaptığı konuşmada ki “HDP’li Dostlarımıza da şunu tavsiye ediyorum. Siz eğer tekrar müzakere masasına dönülmesini istiyorsanız; muhatabınızın başvurduğu şiddet eylemlerinden bir an önce vazgeçin. O zaman, evet,  her şey konuşulabilir! Bu Meclis çatısı altında da konuşulur. Başka mekanlarda başka oturumlarda da konuşulur” ifadelerini de hatırlattı. AKP ‘nin PKK’ya zeytin dalı uzattığını iddia eden Erdoğan “Bu ne demektir. Neyin çağrısıdır? Yeniden mi çözülme süreci? Yeniden mi teröristlerle müzakere? Bir yandan sonuna kadar teröristlerle mücadele diyeceksiniz diğer yandan da el altından zeytin dalı uzatacaksınız.” dedi.

“Bu göz göre göre ihanettir”

Yeniden çözüm sürecine dönülmesini “göz göre göre ihanet” olarak tanımlayan Erdoğan iktidarının istihbarat faaliyetlerini de eleştirdi. Erdoğan “Ankara Garında bombayı patlatanlar Suriye’den gelenler. Sultan Ahmet Meydanında bombayı patlatanlar Suriye’den gelenler. Meclisin dibinde Devlet Mahallesinde bombayı patlatanlar Suriye’den gelenler. Bu insanlar ülkeye gelirken MİT neredeydi? Ne işle meşguldü? Her önüne gelene Mülteci Kimliği mi dağıtıldı? Başka kaç tane mülteci kimliği verilen terörist var? Başka ülkelerin istihbarat teşkilatlarından kaç kişiye bu mülteci kartlarından verildi?” diye konuştu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.