Erdoğan : Yaşananlar Skandal

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Muğla’da dünyaca ünlü plajların işletmesinin özel şirketlere devredilmesine ilişkin bir basın açıklaması yaparak, yaşananları “skandal” olarak adlandırdı.  İşletme hakkının...

Erdoğan : Yaşananlar Skandal

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Muğla’da dünyaca ünlü plajların işletmesinin özel şirketlere devredilmesine ilişkin bir basın açıklaması yaparak, yaşananları “skandal” olarak adlandırdı.  İşletme hakkının devrinin yanında bu devrin nasıl yapıldığı konusuna dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi: “ Dünyaca ünlü markalar haline gelmiş plajlarımızın işletme hakkının özel sektöre devrinin usulsüz ihaleler ile yapıldığı iddiaları iyice ayyuka çıkmıştır. Öyle ki aslında bir şikâyet makamı değil, çözüm makamı olan iktidarın milletvekilleri dâhil ihalelerin usulsüz bir şekilde yapıldığını ifade etmiştir.”

“Kamu Malı Olan Yerlerin İşletmesi Kamu Yararı Gözetilmeden Devrediliyor”

Kamu malı olan bu yerlerin işletme hakkının kamu yararı gözetilmeden devredildiğine dikkat çeken Erdoğan açıklamasına şu şekilde devam etti: “Kamu malı olan bir yerin işletme hakkının, kamu yararı gözetilmeden; sadece birilerini zengin etmek adına, sanki daha öncesinden söz verilmişçesine alelacele usulsüz bir şekilde devredilmesi skandaldan başka bir şey değildir. İşletmesi devredilen bu plajlar sadece yöre halkının kullandığı plajlar değildir. Dünyaca ünlü plajlardır. Türkiye’nin marka değerleri arasında yer almaktadır. O yüzden bu plajların devriyle ortaya çıkabilecek aksaklıklar ve marka değer anlayışına verecek olduğu zararlar da göz ardı edilmemelidir.”

“Yanlıştan Bir An Önce Dönülmelidir”

Her kesim tarafından yapılanların yanlış olduğunun kabul edildiğini söyleyen Erdoğan yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi. “Sorumlular bir an önce gereğini yaparak, işletme hakkı kısa bir süre önce devredilen Ölüdeniz ’in içinde bulunduğu içler acısı halden çıkması sağlanmalıdır” diyen Erdoğan;  İztuzu ’nun, İncekum’un ve diğer plajlarımızın aynı duruma düşmesinin önüne geçilmelidir.” diye açıklamada bulundu.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.