Erdoğan Türkçülük Günü’nü kutladı

Türklüğü savundukları için işkencelerden geçen, tabutluklara tıkılan Türk Aydınlarının hürriyetlerine kavuştukları gün olan 3 Mayıs, 1944 yılından bu yana Türkçülük Bayramı olarak kutlanıyor. 3 Mayıs Türkçülük...

Erdoğan Türkçülük Günü’nü kutladı

Türklüğü savundukları için işkencelerden geçen, tabutluklara tıkılan Türk Aydınlarının hürriyetlerine kavuştukları gün olan 3 Mayıs, 1944 yılından bu yana Türkçülük Bayramı olarak kutlanıyor. 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dün de bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da MHP ve Milliyetçi kuruluşlar tarafından kutlandı. MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da bir mesaj yayınlayarak 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladı. Erdoğan mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“ Türk milliyetçileri, yakın tarihimizin her safhasında üzerinde çok büyük baskılar hissetmiştir. Bu baskılar ne 1944’de, ne 1980’de ne de başka bir zaman diliminde; hiçbir zaman, Türk milliyetçilerini yıldırmamış, onları Türk Milleti’nin çıkarları için hizmet etmekten alıkoyamamıştır.

Türk Milliyetçilerinin zulme uğradığı, işkencelere maruz kaldığı, horlandığı, küçümsendiği tarihlerden birisi olan 3 Mayıs 1944; Türk Milliyetçileri için bir bayrama dönüşmüştür.

Türklüğün zorlu tarihinden aldığı ilham ile milletperver oldukları için karşılaştıkları zorlukları aşmasını iyi bilen Türk Milliyetçileri, katlanılması hayli güç mağduriyetler yaşamasına rağmen savundukları fikirlerden vazgeçmemişler ve Türk düşmanlarına hiçbir zaman aman vermemişlerdir.

3 Mayısta 1944 tarihinde yaşananlar karşısında ortaya koyulan duyarlı tepkiler, Türk Milliyetçiliğinin BOP eşbaşkanı tarafından ayaklar altına alındığı (!) bu gün dahi devam etmektedir. 3 Mayısın Türklüğü, Türk tarihini ve Türkün gördüğü zulmü iyi anlamak anlamına geldiğini hatırlatmak isterim.

3 Mayıs 1945 tarihinde Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in üstün çabaları neticesinde Türkçülük Bayramı olarak kutlanmaya başlanan 3 mayıs Türkçülük Günü; Türklüğün suç sayıldığı, şehitlerimizin kanıyla sulanmış Türk Bayrağı’nın tahrik unsuru olarak görüldüğü, Ne Mutlu Türküm Diyene demenin ırkçılık olarak algılandığı bir zamanda, daha büyük bir coşkuyla kutlanacak, “Türk” kelimesine dahi alerjisi olanların suratına bu bayram havası bir şamar gibi inecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile; Türk Milletinin 3 Mayıs Türkçülük Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca bu günün Türkçülük Bayramı olarak kutlanması için akıl almaz işkencelere maruz kalan Merhum Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere tarihe adını altın harfler ile yazdırmış bütün dava büyüklerimizi minnetle anıyorum. “

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.