Erdoğan, santralların takipçisi

MHP Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan; Yatağan, Milas, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleriyle kömür havzalarının özelleştirilmesi ile ilgili devam eden süreci ve bu özelleştirmelerin...

Erdoğan, santralların takipçisi

MHP Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan; Yatağan, Milas, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleriyle kömür havzalarının özelleştirilmesi ile ilgili devam eden süreci ve bu özelleştirmelerin ertelendiği hususundaki söylentileri 2014 Bütçesi görüşmeleri çerçevesinde TBMM’de bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sordu.

TBMM Genel Kurulunda 17 Aralık 2013 tarihli görüşmelerde yerinden söz alarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, yapılması düşünülen ve Muğla’da çok büyük tepkiyle karşılaşan özelleştirme kararıyla ilgili yönelttiği soru tutanaklara şu şekilde yansıdı:

“ Sayın Maliye Bakanı, ağustos ayında Yatağan, Milas, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleriyle kömür havzalarının özelleştirilmesine ilişkin kararı Resmî Gazete'de yayımladınız. Muğlalı hemşehrilerimiz bu yanlışa direniyor. Şimdi, özelleştirmenin altı ay ertelendiği iddia edilmektedir. Bu ertelemeden maksadınız, mahallî seçimlerin geçmesini beklemek midir, yoksa kararınızı gözden geçirmeyi mi düşünüyorsunuz ya da henüz hangi yandaşınıza vereceğinize karar veremediğiniz için mi bu özelleştirmeyi ertelediniz?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sorulara şu şekilde cevap verdi:

“ Muğla termik santralleriyle ilgili bir soru vardı. Özelleştirilmesi ertelenmedi, program çerçevesinde devam ediyor; ayrıca ihaleler de tamamen şeffaf. Dolayısıyla, siz de girip veya herhangi bir insan girip en yüksek fiyatı vererek kazanabilir.”

MHP Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yörede yaşayan bütün insanların, bütün sivil toplum örgütlerinin, bütün siyasi parti temsilcilerinin bu kurumların özelleştirilmesine karşı çıkmasına rağmen AKP iktidarı tarafından özelleştirmede ısrar edilmesini şaşkınlıkla takip ettiğini” söyledi. “Mücadeleye Devam” mesajı veren Erdoğan, Yatağanlıların, Milaslıların, Muğlalıların duygularına tercüman olma çabasının da devam edeceğini” ifade etti.

Bilindiği gibi; MHP Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi vermiş ve olayı sık sık TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmalar ile ve TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergeleriyle gündeme taşımıştı.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.