Erdoğan, Özel Güvenliği meclise taşıdı

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yaparak Özel güvenlik görevlileriyle polis memurlarının sorunlarını gündeme taşıdı. Konuşmasının başında Filistin ve Türkmeneli’nde yaşanan katliamlara...

Erdoğan, Özel Güvenliği meclise taşıdı

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yaparak Özel güvenlik görevlileriyle polis memurlarının sorunlarını gündeme taşıdı. Konuşmasının başında Filistin ve Türkmeneli’nde yaşanan katliamlara ve zulümlere değinen Erdoğan; Kadir Gecesinin akan kanın durmasına vesile olmasını dilediğini söyleyerek, “Türkmeneli’nde yaşananları görmezden gelenleri de kınıyorum. Ayrıca iki gün önce hayatını kaybeden Eski Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadun Köprülü’ye de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Özel Güvenlik Sayısı Polis Sayısını Yakalıyor

Özel güvenlik görevlilerinin sorunlarının, sektörün büyümesiyle birlikte daha da çoğaldığını söyleyen Erdoğan; “Ulaşabildiğimiz Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre ki bu sayılar sürekli artma eğilimi göstermekle birlikte, ülkemizde “Özel Güvenlik” faaliyeti için izin verilen şirket sayısı bin 330’dur. “Özel Güvenlik Eğitimi” verilen kurum sayısı 725, kendi güvenliğini sağlamak üzere özel güvenlik izni alan işletme sayısı ise 51 bin 118’dir. Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum: Sertifikasını almış olan toplam özel güvenlik personeli sayısı 757 bin 397 kişiye ulaşmıştır.  “Özel Güvenlik Kimliği” alan görevli sayısı da 469 bin 784 kişidir. Halen özel güvenlik personeli olarak çalışan kişi sayısı Emniyet’in çalıştırdığı polis sayısına yaklaşmaya başlamış; 177 binin üzerine çıkmıştır. “dedi.

“Özel Güvenlik Görevlileri işverenin oyuncağı haline getiriliyor”

“Bu vatandaşlarımızın çalışma saatleri belli değil, fazla mesai ücreti almıyorlar, hafta sonu izni, bayram izni yok. İş güvenceleri yok. Adeta işverenin oyuncağı haline getirilen özel güvenlik görevlilerinin diğer bir sorunu da sezonluk çalıştırılmalarıdır.” Diye konuşan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Özel güvenlik olarak çalıştırılan taşeron işçilerin; izin, ücret, kıdem tazminatı ve sendikalaşma gibi talepleri hepimizin malumu. Yani bu sektörün her geçen gün büyümesiyle artan sorunların gün geçtikçe telafisi imkânsız sorunlara kapı araladığı ortadayken bu sorunların çözülmesi için, neden beklendiği anlaşılır bir durum değildir. Ücret konusundaki adaletsizliklerden dolayı da birçok özel güvenlik görevlisi vatandaşımız sıkıntı yaşamaktadır.”

“Polislere verilen hiçbir söz yerine getirilmedi”

Polislerin sorunlarına da değinen Erdoğan: “Ne polisin emeklilik sorunu çözülmüş, ne ek mesai ücreti sorunu çözülmüş, ne de polislerim çalışma saatleri bir düzene kavuşturulmuştur. Unutulmamalıdır ki; polislerimizin sorunlarının çözümü milletin huzurunu sağlayan insanların da huzura kavuşması anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

Bu arada MHP’nin Grup Önerisi AK Partili Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.