Erdoğan: İşçilerin yanındayız

MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, özelleştirmeye karşı mücadelen eden sendikalar ve işçilerin yanlarında olduklarını söyledi. Erdoğan, Ankara’ya yürümek isteyen işçilerin polis tarafından engellenmesine...

Erdoğan: İşçilerin yanındayız

MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, özelleştirmeye karşı mücadelen eden sendikalar ve işçilerin yanlarında olduklarını söyledi. Erdoğan, Ankara’ya yürümek isteyen işçilerin polis tarafından engellenmesine de tepki gösterdi.

MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan seçim çalışmalarına devam ediyor. Milas programının ikinci günü çerçevesinde Güllük Beldesinde vatandaşlarla buluşan Erdoğan’a Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir ve çok sayıda partili eşlik etti.

Erdoğan ve Zencir Güllükte geçtiğimiz aylarda metan gazı zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybeden işçilerin ailelerini de ziyaret etti. Aileler Erdoğan’dan sorumluların bulunmasını, başka canların yanmaması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.

“Halkın istemediği hiçbir şeye imza atmayacağız”

Erdoğan; Güllük'ten Dörttepe Köyüne geçerek burada temaslarına devam etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Erdoğan, bir vatandaşın Yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte hayvancılığın geleceğini sorması üzerine şunları söyledi: “Bundan sonra tarım ve hayvancılık sektörleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesine çok önemli görevler düşmektedir. Kanunu çıkarlarına göre yorumlayıp, Muğla’daki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çoğunluğu unutup sadece turizm sektörü eksenli düşünen insanların Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yönetimine gelmesi durumunda vatandaşı çok büyük sıkıntılar beklemektedir. O yüzden biz gerek idarecilik tecrübemizle gerekse vatandaşlarımızın sorunlarını yakından bilen bir ekip olmamız hasebiyle sizleri mağdur etmeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Sizlerin istemediği hiçbir şeyin altına imzamızı atmayacağımızın teminatını veriyoruz.”

“Mücadeleye destek bizim için onurdur”

Milas'taki temaslarının ardından termik santrallerin özelleştirilmesine karşı çıkan işçilerle buluşan Erdoğan; Yatağan Termik Santrali önünde başlayıp Ankara'da son bulacak yürüyüşe katılan işçilerle bir araya geldi. MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Mehmet Erdoğan, Yatağan’da madenci heykeline kadar süren yürüyüş esnasında yaptığı açıklamada “Aylardır süren ve ana teması özelleştirme kararının iptal edilmesi olan bu mücadele aynı zamanda bir ekmek mücadelesidir. Dik duruşun, yağmacılara talancılara karşı tavrın göstergesidir. Bu haklı mücadeleye destek vermek bizim için bir onurdur.” dedi.

Erdoğan’a yürüyüş esnasında MHP Muğla il yöneticileri,  MHP kadın kollarından oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grup, MHP Yatağan İlçe Başkanı Servet Göka ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Yatağan Belediye Başkan Adayı Varol Çakmak, MHP Milas İlçe Başkanı Murat Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir, Yatağan Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Ferhat Zeki Küçükköse ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

“Bir Milletvekili Olarak Utanç Duyuyorum “

Akşam saatlerinde Ankara'ya hareket eden İşçileri taşıyan otobüslerin polis tarafından durdurulduğu haberini alan Erdoğan bu sefer de işçilerin durdurulduğu Kavaklıdere kavşağına gelerek burada yetkililer ile görüştü. Erdoğan burada yaptığı açıklamada “İşçi kardeşlerimiz 6 aydır defalarca demokratik haklarından olan gösterilerle seslerini duyurmaya çalıştılar. Hiçbir şekilde kanuna aykırı bir şey yapmadılar. Kanunlar çerçevesinde kendilerine verilen hakları kullandılar. Ve bugün AKP iktidarının baskıcı üslubunun burada son örneğini görmekten bir milletvekili olarak utanç duymaktayım. Ama şunu herkes iyi bilsin bu mücadeleden dönüş olmadığı ortadadır. Ve bu mücadeleye desteğimiz gece gündüz devam edecek. Üzerimize hangi görev düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Erdoğan’ın ziyaretleri daha sonra civar köylerde de devam etti.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.