ERDOĞAN, ERDOĞAN'A SES KAYBINI SORDU

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere, “Tarım çiftçiye bırakılmamalı, bunlara hiçbir şey bırakılmamalı” yönündeki ses kayıtlarını sordu.“Bilindiği...

ERDOĞAN, ERDOĞAN'A SES KAYBINI SORDU

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere, “Tarım çiftçiye bırakılmamalı, bunlara hiçbir şey bırakılmamalı” yönündeki ses kayıtlarını sordu.

“Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bir toplantıda kaydedildiği öne sürülen bir ses kaydı ortaya çıkmıştır. Söz konusu kayıtta Tarım Bakanı olduğu iddia edilen bir şahısın ve AKP Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir ortamda “tarım çiftçiye, köylüye bırakılmamalı… Bunlara bir şey bırakılmamalı, sahilleri bıraktık yağmaladılar…” gibi inanılmaz sözler sarf ederek çiftçinin ve milletin efendisi olan köylünün aşağıladığı gözükmektedir. Esasen; bahsi geçen ses kaydında yer alan ifadeler AKP iktidarının, Türk milletinin saygıdeğer çiftçisine bakış açısını yansıtmaktadır. Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Mera Kanunu görüşmeleri esnasında bütün itirazlarımıza rağmen AKP nin bu kanunu neden geçirmek istediğini bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Tarım Bakanı’nın veya Türkiye Cumhuriyeti’nin Tarım Bakanının bulunduğu bir ortamda, kendisiyle çok samimi olduğu konuşmalarından belli olan birisinin Türk çiftçisini hakir görmesi,  Türk köylüsüne “yağmacı” yaftalamasında bulunması kabul edilebilir bir durum değildir.  İktidarınız döneminde gerçekleştirilen tarım politikalarının sonucunda büyük darbeler alan tarım sektörünün vefakar temsilcileri çiftçilerimiz böyle ithamları hak etmemektedir.”diyen Erdoğan, Başbakan’dan şu sorulara cevap istedi:

-Medyada yer alan bu ses kaydında, bahsi geçen ifadeleri sarf eden kişinin köylüyü yağmacı olarak görmesine rağmen, sesini çıkarmayan; adeta konuşulanları kabullenen, Bakan olduğu iddia edilen kişi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER midir?

-Medyada yer alan bu ses kaydında, bahsi geçen ifadeleri sarf eden kişi AKP Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Ethem Sancak adlı şahıs mıdır?

-Bahsi geçen ses kaydında yer alan ifadeler AKP’nin tarım politikalarıyla uyuşmakta mıdır?

-Bahsi geçen ses kaydında yer alan hakaretamiz ifadeleri zikredenler hakkında, bilginiz dahilinde gerçekleştirilen veya gerçekleştirilecek olan bir soruşturma var mıdır?

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.