Erdil, Rektör Vekili

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren yeni rektör ataması yapılıncaya kadar Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil’in görevi vekaleten yürütmesi uygun görüldü.Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil’in özgemişi...

Erdil, Rektör Vekili

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren yeni rektör ataması yapılıncaya kadar Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil’in görevi vekaleten yürütmesi uygun görüldü.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil’in özgemişi ;

Prof. Dr. Erdil, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1994-95 yılları arasında Elmadağ Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmen olarak görev yaptıktan sonra bir yıllık özel sektör deneyimi süresince orman endüstrisi alanında çalıştı. 1996-2002 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Prof. Dr. Erdil, yüksek lisans ve doktora öğrenimini Purdue Üniversitesi’nde tamamladı. ABD'de Amerikan Kütüphaneler Derneği (ALA) ve Ahşap Mühendisliği Derneği (APA) için proje yürütücülükleri ve mobilya performans testleri konusunda çok sayıda bilirkişilik görevlerinde bulundu.

2002 yılında Yardımcı Doçent olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü’nde çalışmaya başlayan Dr. Erdil, 2003 yılında Doçent, 2008 yılında Profesör unvanını aldı. 2002-2010 yılları arasında, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Senato Temsilciliği ve Teknik Eğitim ve Teknoloji Fakülteleri Dekan vekilliği görevlerini yürüttü. Çeşitli aralıklar ve sürelerde Fransa, ABD ve Avusturya'da "Ziyaretçi Profesör" olarak bulundu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.