ERÇELİK: “CEHALET KADININ EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR”

MUSTAFA AKTAŞTes-İş  Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Fatih Erçelik 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla bir basın açıklaması yaptı. Erçelik,  kadın cinayetlerine dikkat çekerek,...

ERÇELİK:  “CEHALET KADININ EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR”

MUSTAFA AKTAŞ

Tes-İş  Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Fatih Erçelik 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla bir basın açıklaması yaptı. Erçelik,  kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Cehalet kadının en büyük düşmanıdır” dedi.

Fatih Erçelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 8 Mart 1857 tarihinde, Amerika’nın New York kentinde tekstil fabrikasında çalışan kadın işçilerin, erkeklerle eşit haklara sahip olabilmek adına başlatmış oldukları mücadelenin yıl dönümüdür. 1857 yılında emekçi kadınların mücadelesi, erkeklerle eşit olmayan çalışma şartları, uzun çalışma saatleri ve düşük ücretlere karşı şekillenmiştir. Bu yürekli kadın başkaldırısı, kadınların çalışma hayatında daha iyi şartlara sahip olma mücadelesinin başlangıcıdır ve o günden bugüne, tüm dünyada, heyecanından bir şey kaybetmeden kutlanmaya devam etmektedir. Bugün Türkiye’de her gün şiddete, tacize maruz kalan kadınlar vardır. Bugün Türkiye’de  hâlâ töre cinayetleri işlenmekte, kimi yörelerde kız çocuklarının okumaları engellenmektedir. Cehalet kadının en büyük düşmanıdır. Kadınların karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümünde, yasal düzenlemelerin elbette büyük önemi vardır ama yaşanan sorunların büyük bölümünün kadına bakış açısındaki çağdışılıktan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanması temennisiyle başta kadın üyelerimiz olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü’nü kutluyoruz.”

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.