Ercan: Korsan emlakçılar vatandaşı mağdur ediyor

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan korsan emlakçıların vatandaşı mağdur ettiğini bunu yanı sıra kendilerini ve devleti zarara uğrattıklarını açıkladı.Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan...

Ercan: Korsan emlakçılar vatandaşı mağdur ediyor

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan korsan emlakçıların vatandaşı mağdur ettiğini bunu yanı sıra kendilerini ve devleti zarara uğrattıklarını açıkladı.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan ve ilçe emlakçılar dernekleri bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ercan korsan emlakçıların vatandaşı mağdur ettiğini bunu yanı sıra kendilerini ve devleti zarara uğrattıklarını açıkladı.

Sözlerine 15 Temmuz gecesi yapılmaya çalışılan hain cunta girişiminde şehit ve gazileri anarak başlayan Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan kendilerini Muğla Emlak Müşavirleri Dernek’i ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan Emlak Müşavirliği kursunu bitirerek, vergi numaralarını alarak belirli yasalar çerçevesinde mecburi standartlar çerçevesinde yaptıklarını belirtti. Başkan Ercan, “Muğla ilimiz turistik bir olması bakımından 1174 kilometrelik sahil şeridiyle yerli ve yabancı yatırımcıların gözbebeğidir. Bu nedenle bölgemizde yapılan her türlü alım satım kiralama gibi işlemlerde yasal prosedürlerin işlemesi için bizlere öğretilen bilgiler doğrultusundan doğru işlemlerin yapılması için Tapu Müdürlüklerine de kimlik kartlarımız ve bakanlımca uygulanması istenilen iş takip formlarımızla yardımcı olduğumuz gibi sorumlulukta almaktayız. Ancak tüm bu olumlu işlemlere karşın sertifikası, vergi numarası, işyeri ve sorumluluğu olmayan kendimize ve yabancılara emlakçı olarak tanıtan bazı kişiler mesleğimizi küçük düşürdükleri gibi yaptıkları yanlış işlemler ve yönlendirmelerle mesleğimizin ve ülkemizin itibarını düşürmektedirler” dedi.

Başkan Ercan son olarak, “Bu güne kadar gerek derneğimizce gerekse federasyonumuzca defalarca yaptığımız müracaat ve şikayetlerimizden maalesef bir sonuç alamadık. Bu tip korsan emlakçılar kayıt altına alınmadığı sürece vergi kaybı devam edecektir. Bizler başta valiliğimiz olmak tüm kurumlarımızdan korsan emlakçılara karşı yaptığımız çalışmalara destek vermesini talep ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.