Er Meydanı şenlendi

Bodrum Belediyesi Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri, 71 güreşçinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Çömlekçi Mahallesi Güreş Sahası’nda yapılan güreşlerde başpehlivanlık unvanını İsmail Koç kazandı. Bodrum Belediyesi’nin...

Er Meydanı şenlendi

Bodrum Belediyesi Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri, 71 güreşçinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Çömlekçi Mahallesi Güreş Sahası’nda yapılan güreşlerde başpehlivanlık unvanını İsmail Koç kazandı. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Çömlekçi Mahallesi Güreş Sahası’nda “Bodrum-Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri” kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden ünlü güreşçilerin katıldığı güreşlerde rakiplerini yenerek güreşlerin başpehlivanı olan İsmail Koç, büyük ilgi gördü. Toplam 12 grupta ve 8 kategoride yapılan yağlı güreş müsabakalarında Minikler kategorisinde Emral Aydın, Teşvik kategorisinde İsmail Özak, Tozkoparan kategorisinde Arda Dedeoğlu, Deste kategorisinde Süleyman Karadeniz, Küçük-Orta kategorisinde Fazıl Karagöz, Büyük-Orta kategorisinde Mehmet Ergün, Başaltı kategorisinde Ahmet Özak mücadelelerinde başarıya ulaşırken. Baş kategorisinde ise Hüseyin İyican, Hasan Tuna, Salih Dorum, Hasan Çalışır, Yüksel Kalay, İsmail Koç, Hüseyin Dem, Mükerrem Kıyı, Osman Aynur ve Cengiz Zengin gibi Başpehlivanlar mücadele verirken İsmail Koç birincilik elde ederek Bodrum-Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanı oldu.

Bodrum-Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri’ni Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz, Çömlekçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Oral başta olmak üzere çok sayıda vatandaş izledi.

Turistler de ilgi gösterdi

Çok sayıda vatandaşın izlediği güreşlere yabancı turistler de ilgi gösterdi. Bu nedenle güreşlerin cazgırı, Kırkpınar Baş Cazgırları’ndan Bayram Ali Dede, anonslarını hem Türkçe hem İngilizce olarak devam ettirdi. Güreşlerde yapılan Güreş Ağası ihalesine Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Özten, Turizmci Mehmet Ayhan ve Altın Kasaplar’ın işletmecisi İbrahim Turan katıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ihaleye giriş miktarını 10 Bin TL olarak belirledikten sonra ihale yapıldı. 35 Bin TL teklifle ihaleyi İbrahim Turan alarak Güreş Ağası seçildi. Bu miktarın spor etkinliklerinde kullanılacağı belirtildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geleneklerin devam ettirilmesi açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, "Bölgemizden dünya şampiyonu güreşçilerimiz, başpehlivanlarımız çıkmış. Bu gelenek çok uzun yıllardır devam ettiriliyor. Bizlere de düşen bu etkinlikleri destekleyerek devam ettirilmesini sağlamak " dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.