Er Meydanı şenlendi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı üçüncü kez Mehmet Yeşil Yeşil kazandı. Güreşlere yoğun bir katılım oldu.Köyceğiz Belediyesi tarafından Toparlar Mahallesi'ndeki...

Er Meydanı şenlendi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı üçüncü kez Mehmet Yeşil Yeşil kazandı. Güreşlere yoğun bir katılım oldu.

Köyceğiz Belediyesi tarafından Toparlar Mahallesi'ndeki Kazancı Mesire alanındaki güreşlere, 13 kategoride 300 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık için Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil karşılaştı. Rakibini yenen Yeşil, başpehlivanlığı kazandı.

Köyceğiz'deki güreşlere Muğla Vali Yardımcısı Halit Deveci, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz,  Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in yanısıra Muğla'nın değişik yerlerinde görev yapan kamu kurum yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Parti Milletvekili Adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten, Muğla İl Başkanı İhsan Küreci ve partililer güreşe katılırken, yoğun alkışlar arasında saha içerisinde selamlama turu attılar. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan adaylar, daha sonra protokol bölümüne geçerek güreşlerin sonuna kadar izlediler.

2 dönemdir Güreş ağalığını kazanan Salih Birinci 50 Bin TL vererek, 3.kez ağalığı kazandı.  Bir koç kazanan Salih Birinci bunu da Köyceğiz'de bulunan güreş ihtisas klübüne bağışladı.

Mehmet Yeşil Yeşil Başpehlivan oldu

Köyceğiz Belediyesinin düzenlediği güreşlerde Başpehlivan Recep Kara’yı yenen Mehmet Yeşil Yeşil oldu.Yeşil sırasıyla, Kaan Kaya, Abdullah Güngör, Hasan Cengiz ve Recep Kara’yı yenerek Başpehlivanlığa ulaştı. İsmail Balaban çeyrek final’de Orhan Okulu’yu çengel oyunuyla yendi. Yarı final’de ise Recep Kara, İsmail Balaban’a şans tanımadı. Bu sonuçlar ile başpehlivanlık’da kürsü şöyle oluştu: 1. Mehmet Yeşil Yeşil 2. Recep Kara 3. İsmail Balaban ve Hasan Cengiz oldu. Başaltında kürsü: 1. Furkan Durmuş Altın 2. Gökhan Güçlü 3. Hamza Güçlü Büyük Orta: 1. Semih Turgut 2. Osman Karataş Küçük Orta Büyük: 1. Menderes Saltuk 2. Şevket Can Küçük Ortada Küçük: 1. Emre Karabacak 2. Remzi Kaplan Deste Büyük: 1. Onur Susuz.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan  güreşlere gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek özellikle Ak Parti Milletvekili Adaylarının kendilerini yalnız bırakmamasından dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.