EPOS 7’den Yatağan Gezisi

Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için geçtiğimiz yıllarda kurulan Epos 7 Derneği üyeleri Yatağan’da bulunan tarihi ve kültürel alanları gezdiler.Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması amacı...

EPOS 7’den Yatağan Gezisi

Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için geçtiğimiz yıllarda kurulan Epos 7 Derneği üyeleri Yatağan’da bulunan tarihi ve kültürel alanları gezdiler.

Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması amacı ile kurulan Epos 7 Derneği üyeleri Muğla Kent Konseyleri Birliği Başkanı Hamdi Topçuoğlu’nun öncülüğünde Stratonikeia Antik Kenti, Osman Hamdibey Konağı ve Pınarbaşı’nı gezdi.

Epos 7 Derneği üyelerini Stratonikeia Antik Kenti’nde Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz karşıladı. Stratonikeia Antik Kenti’ne gelen Epos 7 Derneği üyelerine Stratonikeia Kazı Başkan Yardımcısı Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Tunç Sezgin rehberlik etti. Dernek üyeleri daha sonra Turgut Mahallesi’nde bulunan Osman Hamdi Bey Konağı ve Bozüyük Mahallesi’nde bulunan Pınarbaşı Tesislerini gezdiler.

Yatağan’da bulunan tarihi ve turistik alanlara düzenlenen gezi hakkında bilgi veren Epos 7 Derneği Başkanı Zafer Kozanlıoğlu; “Dernek olarak ilk defa Yatağan bölgesinde bir gezi düzenliyoruz. Bölgenin tarihi ve turistik alanların güzelliği hakkında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Bizler kültür elçileri olarak bulunduğumuz her ortamda Yatağan’ın güzellikleri tanıtmaya çalışacağız. Gösterilen misafirperverlik nedeni ile gerek kazı heyetindeki görevlilere gerekse Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Dernek üyelerinin Yatağan’a gelmesinde önemli rolü olan Muğla Kent Konseyleri Birlik Başkanı Hamdi Topçuoğlu’na teşekkür eden Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz; “Kültürümüzün ve tarihi alanlarımızın tanıtılması için bu tür derneklerin gezileri çok önemli bir etken. Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması amacı ile kurulan Epos 7 Derneği’nin bu alandaki önemini çok iyi biliyoruz. Dernek üyelerini Yatağan’a getirdiği için Hamdi Topçuoğlu’na çok teşekkür ediyorum. İlçemizin tanıtımı için çok önemli bir fırsat oluşturdukları için dernek başkanı ve üyelerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.