Ensemizdeki Ateş, İspanya’da

Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan 18 öğretmen, Erasmus+ programı çerçevesinde hazırlanan Ensemizdeki Ateş adlı proje doğrultusunda İspanya’da bir dizi inceleme ve temaslarda bulunacaklar.Muğla Mesleki ve Teknik...

Ensemizdeki Ateş, İspanya’da

Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan 18 öğretmen, Erasmus+ programı çerçevesinde hazırlanan Ensemizdeki Ateş adlı proje doğrultusunda İspanya’da bir dizi inceleme ve temaslarda bulunacaklar.

Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Erasmus+programı çerçevesinde hazırladıkları Ensemizdeki Ateş projesi doğrultusunda 12 gün boyunca İspanya’da bir dizi ziyaret, inceleme ve temaslarda bulunacaklar. Pedegojik Gezi ve Seminerlerini içeren ziyaretler için öğretmenler 18 Nisan 2016 tarihinde Muğla’dan ayrılacaklar. Proje Yasal Temsilciliğini Yücel Demirhan, Proje İrtibat Görevini de Ahmet Atasever’in yürüttüğü projenin 12 gün sürecek İspanya etkinliklerinde, Malaga kentinde Proje Başlangıç  Toplantısı ve Oryantasyon etkinlikleri, seminerler, kültürel etkinlikler, Mesleki Eğitim Liseleri ile Eğitim Kurumlarını ziyaretler, sertifika töreni ve sonuç toplantısı yer alıyor.

Teknik gezide ayrıca, öğrenci ve öğretmenlere anket uygulanacak. Sunum, soru-cevap ve karşılıklı diyalog içerisinde olunacak. Gözlem ve incelemeler kayıt altına alınacak.

Projenin öngörülen sonuç ve etkileri; Muğla’daki kurumların  uluslararası tanınırlığına katkılar sunmak,uluslararası iletişim ve diyalog kanallarının geliştirmek, Avrupa kalite standartları örnek alınarak,  iyi modeller okulumuza entegre etmek, okullarda  şiddeti önlemede, disiplin olaylarının değerlendirilmesinde uluslar arası uygulamalar esas alınarak yeni bakış açıları kazanmak, korunmaya muhtaç öğrencilerin tespitinde ve bunların korunması yönünde güncel metotlar geliştirmek, şiddete meyilli olanlarının erken tespitinde gelişmiş stratejiler belirlemek, liderlik, etkili iletişim ve eğitmenlik özelliklerine olumlu katkılar sağlamak, şiddet olaylarının psikolojik baskısından kurtulma yöntemleri belirlemek, emniyet güçleri ile okul birlikteliğinin olumlu katkılarını artırmak, okullarda şiddetle mücadelede moral ve motivasyonu artırmak, katılımcıların psikolojik-pedagojik gelişimine ortam sağlanarak, yetkinliklerinin artmasına olumlu etki etmek şeklinde sıralanırken, projenin hedef kitlesinin ise öğretmen ve öğrencilerden oluşan 4 bin 056 kişiye yönelik olduğu belirtildi.

Projenin temel amacı hakkında ise şu bilgiler verildi: “Kurumlarımızın barış ve huzur ortamına katkıda bulunmak. Katılımcılarımızın, yurt dışındaki okullarda şiddet olaylarına müdahale ve yaptırımları yerinde gözlemlemelerine imkan oluşturmak. Sıkıntılı çocukları kabullenip birlikte yaşaya bilme yönünde, yeni davranışlar, güncel teknik ve yöntemler geliştirmek.  Elde edilen bu kazanımların, projenin yaygınlaştırılması ve görünürlüğü çalışmalarında paylaşılması hedeflenmektedir. “

Projenin teknik gezisine katılan öğretmenler ise şu isimlerden oluşuyor: Yücel Demirhan, Ahmet Atasever, Metin Öztürk, Atilla Karaman, İbrahim Gülçay, Asuman Onargan, Demet Gül Durak, Osman İnan, Emin Türköz, Öner Özbek, İsmail Ateş,  Ayşe Şenyüz, Özlem Alkurt Zencir,  Murat Tunçay,  Hüseyin Taştan, Süleyman Halil Temel , Şirin Yıldız, Hürrem  Uğur.

Bu haber toplam 405 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.