Engellilerin sorumluluğu herkesin üzerinde

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, engellilerin sorumluluğu ve sorunlarını çözümündeki sorumluluğu sadece merkezi hükümetin değil herkesin üzerinde...

Engellilerin sorumluluğu herkesin üzerinde

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, engellilerin sorumluluğu ve sorunlarını çözümündeki sorumluluğu sadece merkezi hükümetin değil herkesin üzerinde olduğunu söyledi.

Çelebi,"Devletimizin evrensel ölçülerde özürlüleri sahiplenme gayret ve çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği, anlamlı ve önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bu anlamda bizim de temel hedefimiz, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik olarak, eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik gibi temel sorunlarda, engellilerin ayrımcılığa maruz kalmadan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler haline getirmektir."dedi.

Engellilerin karşılaştıkları sorunların çözülmesinin, haklardan ayrım yapılmadan eşit oranda yararlanmasının, kültür, sanat ve sportif alanlarda ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmelerinin yalnızca merkezi hükümetin görevi olmadığını belirten Çelebi,  bunun yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer tüm kesimlerin ortak görevi olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.