Engellilere, diş fırçası ve macunu dağıtıldı

Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla anasınıfı ve ilköğretim öğrencilerine diş macunu ve fırçası dağıtımı yapan Fethiye Belediyesi, engellileri de unutmadı.Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz’ın...

Engellilere, diş fırçası ve macunu dağıtıldı

Ağız ve Diş Sağlığı haftası dolayısıyla anasınıfı ve ilköğretim öğrencilerine diş macunu ve fırçası dağıtımı yapan Fethiye Belediyesi, engellileri de unutmadı.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz’ın katıldığı dağıtımlar, Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi’nde başladı. Sınıflarda eğitimcilerle birlikte diş macunu ve fırçaları minik öğrencilere hediye eden Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, “Biz bu geleneği her yıl sürdürmek için çaba sarf ediyoruz. Bu sene de Başkanımız adına şahsım ve Kültür Sosyal İşler Müdürümüz Halime Ok’la beraber engelli öğrencilerimize diş fırçası ve macunu vermeye geldik. Engelli öğrencilerimize bakan öğretmen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bizim yaptığımız işlerin yanında milyon kere daha hayırlı…” dedi.

“Kampanyanın faydasını yıllardır görüyoruz”

Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi sahibi Salih Dündar ise, Fethiye Belediyesi’ne her yıl yaptığı bu sosyal projeden dolayı teşekkür ederek, “Fethiye Belediyesi hiçbir zaman engellileri unutmuyor. Bu aslında engellilerimiz açısından farkındalığı arttırıyor. Öz bakım becerilerini geliştirmeleri açısından da faydalı bir kampanya olduğunu düşünüyorum. Bir çocuğumuzun bile bu kampanya ile ağız ve diş sağlığına dikkat ediyor olması, ne kadar başarılı bir kampanya olduğunun göstergesidir. Yıllardır bunun faydasını da görüyoruz. Fethiye Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

“Engellilere bakışımız bellidir”

Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezinin ardından Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği’ne geçen Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, burada da engelli öğrencilerle yakından ilgilendi. Diş macun ve fırçalarını öğrencilere hediye eden Cesur, engellilere bakış açılarının belli olduğunu ve bu geleneğin süreceğini belirtti. Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman da, “Engellilerimizin bu konuda ihtiyaçları vardı. Fethiye Belediyesi her yıl bu ihtiyacı gidermeye çalışıyor. Ben Fethiye Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.