Engellilerde sertifika sevinci

Fethiye’de Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim alan 45 engelli öğrencinin velilerine yönelik düzenlenen ve 8 hafta süren ‘Benim Engelli Bir Çocuğum Var’ eğitim etkinliği sona erdi.Engelli çocuklarını eğitim...

Engellilerde sertifika sevinci

Fethiye’de Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim alan 45 engelli öğrencinin velilerine yönelik düzenlenen ve 8 hafta süren ‘Benim Engelli Bir Çocuğum Var’ eğitim etkinliği sona erdi.

Engelli çocuklarını eğitim yuvasına bırakan anneler, okulda kaldıkları süre içerisinde 8 hafta süren bir eğitim kursundan geçtiler. ‘Benim Engelli Bir Çocuğum Var’ isimli proje çerçevesinde kursiyerler sertifikalarını törenle aldılar. Okul yemekhanesinde düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Şube Müdürü Akif Usta, Rehberlik Araştırma Müdürü Ali Yakar, Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Müesser Yılmaz, eğitim seminerini veren Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik Bölümü Başkanı Ali Yılmaz katıldılar.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende önce Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik Bölümü Başkanı Ali Yılmaz eğitim çalışması konusunda bilgiler verdi. Yılmaz; “Engelli eğitimi çalışması kapsamında çalışmalar devam ediyor. Biz de velilerimizin okulda öğrencilerini beklediği dönem içerisinde paylaşımcı eğitim, kabul süreci gibi konularda 8 hafta boyunca eğitim çalışması yaptık. Hani sizlerle konuştuğumuz gibi Fransa seyahatine çıkacaktık, fakat İtalya’ya indik. Oysa biz Fransızca öğrenmiştik, fakat İtalya’ya inince dil konusunda sıkıntılar yaşamıştık. İşte bunun gibi bu bizi yine kim anlamıştı. Bizim gibi olanlar. O yüzden kabullenme süreci önemlidir” dedi.

Okul Müdürü Müesser Yılmaz ise yaptığı konuşmada Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak 45 öğrencimizden 25 tanesinin altına bez bağlanıyor. Bu nedenle bu çocuklarımızın velileri de sürekli olarak onlarla birlikte okula gelip gidiyorlar bizde bunu değerlendirerek velilerimizin okulda beklerken canları sıkılmasın en azından bir eğitim programına dahil olsunlar diyerek velilerimiz için 'Benim Engelli Bir çocuğum var' konulu bir aile eğitimi düzenledik. Bu 8 haftalık katılan velilerimizin sertifikalarını takdim ettik” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de eğitim çalışması konusunda RAM yetkililerine teşekkür ederek; “Engelli insanlarımıza yeteri kadar hizmet veremediğimiz doğrudur ve bu konuda üzgünüz. Eğitim her yerde olur, anne karnında başlar, ölünceye kadar devam eder. Burada 45 engelli öğrencimizi en iyi şekilde eğitimini veriyoruz. Sizlerin okulda kaldığı zaman süresinde daha iyi dinlenebilmeniz için okul etrafında çeşitli düzenlemeler yapacağız. İsteklerinizi büyük bir hızla kaymakamımıza ileteceğim. Sizlere yönelik ücretsiz kurs düzenleme çalışmaları yapacağız. Bu eğitim çalışmasını düzenleyen Rehberlik Araştırma Yetkililerine teşekkür ediyorum. Kapımız 24 saat sizlere açık. Önümüzdeki yıl içerisinde servislere bir adet daha yardımcı hizmetli koyarak, daha rahat okula taşınmanızı sağlayacağız” diye konuştu.

Törende daha sonra ‘Benim Engelli Bir Çocuğum Var’ eğitim çalışmasını tamamlayan velilere sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan engelli öğrenci velilerinin mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.